Sudar autobusa i automobila na putu Danilovgrad-Nikšić: Dvoje poginulo i 26 povrijeđenih

Vozač je vozio zaista fino, brzina je bila prilagođena. Odjednom smo vidjeli auto koje je izletjelo ispred nas praktično iz suprotne trake. Vozač nije uspio nikako da ga izbjegne, udario je u auto i mi smo sletjeli niz provaliju. Imali smo neku sreću u nesreći da se nijesmo prevrtali nego samo proklizali niz provaliju. Nažalost, koliko sam vidio dvije djevojke su izgubile zivot i to je za sve nas bio veliki šok. Prošli smo jedan slobodno mogu reći horor. Činilo nam se da je to proklizavanje trajalo čitavu vječnost, a možda nije ni trajalo deset sekundi, kazao je Spasoje Tomić, jedan od putnika koji je bio u minobusu

Foto: Fokuspress.com

Dvije ženske osobe, Jelica Jovović (42) iz Danilovgrada i Marina Vuletić (46) iz Nikšića poginule su, a 26 osoba je povrijeđeno oko 8 sati i 20 minuta na magistralnom putu Danilovgrad – Nikšić, u sudaru autobusa i automobila, u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića.

Direktor Opšte bolnice dr Ilija Ašanin kazao je da je prvi pacijent primljen u devet časova i da je ukupno primljeno njih 26, od kojih je 19 je nakon urađene dijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno lijećenje, dok je sedmoro zadržano na bolničkom liječenju.

“Od njih sedmoro petoro je zadržano zbog ozbiljnosti povreda u jedinici Inzezivne njege, jedan povrijeđeni je zadržan na hirurgiji i drugi na odjeljenju ortopedije. Djevojćica od devet godina je odmah operisana zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja i sada se osjeća dobro i stabilnih je vitalnih parametara. Ostala je u jedinici intezivne njega zbog nastavka liječenja”, kazao je Ašanin.

Jedna ženska osoba privedena zbog udesa.

Prema riječima rukovodioca ODT-a Steva Šekarića, na osnovu činjeničnog stanja utvrđenog na licu mjesta prilikom vršenja uviđaja “proizilazi da je saobraćajnu nesreću izazvala D.T. koja je upravljala putničkim vozilom budvanskih registarskih oznaka”.

“Utvrđeno je da je u vožnji prešla na lijevu stranu kolovoza. Ona je po nalogu tužioca lišena slobode i na teret joj se stavlja teško krivično djelo protiv bezbjednosti saobracaja”, kazao je Šekarić “Vijestima”.

OPŠIRNIJE NA PORTALU VIJESTI

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!