Sveštenik Nikola Radović spreman da plati kaznu za Selmina Kalezića koji ga je napao

Sveštenik je kazao da se Kalezić izvinio. „Vidjeli smo se kod državnog tužioca, izvinjavao se, vidno potresen zbog onog što je uradio“, rekao je Radović koji, između ostalog, svog sugrađanina nije želio da tereti, a sam proces tužilaštvo je vodilo po službenoj dužnosti

Sveštenik Nikola Radović (Foto: Mitropolija Crnogorsko primorska)

Sveštenik Nikola Radović kazao je da je spreman da plati kaznu koju je Baraninu Selminu Kaleziću (20) izreklo barsko tužilaštvo.

Kazna mu je izrečena zbog napada na Radovića 21. maja ispred Parohijskog doma u Starom Baru, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Barsko tužilaštvo sankcionisalo je Kalezića sa 400 eura, koje treba da uplati u humanitarne svrhe.

Incident se dogodio u večernjim časovima kada je grupa mladića ispred Parohijskog doma verbalo vrijeđala i prijetila svešteniku Radoviću, podsjećaju iz MCP.

„Potreslo me je, a sve se dešavalo ispred Crkve Svetog Nikole, u Starom Baru, koji je simbol jednog sklada i suživota. Nisam mogao da shvatim. Jedan od njih je krenuo da se zalijeće prema meni, drugi su ga spriječili. Uzeo sam telefon i počeo da snimam, a oni da se povlače“, kazao je Radović povodom događaja.

Sveštenik je kazao da se Kalezić izvinio.

„Vidjeli smo se kod državnog tužioca, izvinjavao se, vidno potresen zbog onog što je uradio“, rekao je Radović koji, između ostalog, svog sugrađanina nije želio da tereti, a sam proces tužilaštvo je vodilo po službenoj dužnosti.

“Takođe, otac Nikola Radović izražava spremnost da pomogne mladiću i, ukoliko on nema, u njegovo ime uplati novac u humanitarne svrhe. Poziva na mir i ljubav i ono na čemu se Bar i temelji, a to je međureligijski i međunacionalni sklad”, zaključuje se u objavi na sajtu MCP, prenose “Vijesti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!