Kesić ismijao Dodikovu poslanicu Sanju Vulić: Ko nam je kriv kad nismo završili višu poslaničku (VIDEO)

Nakon insistiranja da se osvrne na moralni aspekt visine primanja parlamentaraca i na društvenu odgovornost koju oni imaju, Vulić je poručila da je ona “birala svoj posao”. “Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim”,  izjavila je Vulić, dodavši da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav”

Istup Sanje Vulić, zastupnice SNSD-a u parlamentu Bosne i Hercegovine, izazvao je mnogobrojne reakcije i osude u zemlji, ali i regionu.

Nakon reakcija uglednih ličnosti i udruženja u BiH, sramotan istup Sanje Vulić završio je i u emisiji kod Zorana Kesića.

Sjajni Kesić je u emisiji “24 minuta” na svoj način ismijao njen govor pred okupljenim novinarima.

Podsjetimo, Vulić je novinarima rekla da ona nije definisala kolika će joj biti plata, piše Radiosarajevo.ba.

Foto: Printscreen

“Zakon je definisao. Plate jesu visoke. Ja jesam za odricanje, ali da ja novac usmjeravan ka RS”, rekla je Vulić.

Nakon insistiranja da se osvrne na moralni aspekt visine primanja parlamentaraca i na društvenu odgovornost koju oni imaju, Vulić je poručila da je ona “birala svoj posao”.

“Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim”,  izjavila je Vulić, dodavši da je “novinarstvo njena nesuđena ljubav”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!