Uhapšeni Bjelopoljci zbog sumnje da su polomili i bacili zastave Crne Gore

Ovaj vandalski akt izazvao je zgražavanje građana Bijelog Polja, a predsjednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio “ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vjekovima postoji u Bijelom Polju”

Bjelopoljci Bogdan Ćinćur (20), Rastko Ćetković (22) i Ivan Bugarin (20) uhapšeni su zbog sumnje da su u noći između petka i subote polomili i bacili 13 zastava Crne Gore koje su bile istaknute na stubovima gradske rasvijete na bjelopoljskom Trgu slobode.

“Zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore bjelopoljska policija lišila je slobode tri lica. Uhapšeni su B.Ć. (20), R.Ć. (22) i I.B. (20) svi Bijelog Polja zbog navedenog djela i oni će biti privedeni nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu. Ova lica su, sumnja se, 23. maja 2020. godine u vremenu između 03,00 i 03,20 časova, polomila i bacila 13 zastava Crne Gore koje su bile istaknute na stubovima gradske rasvijete. Policija je nedugo nakon prijave rasvijetlila ovaj događaj i identifikovala lica”, saopšteno je iz Uprave policije, prenose Vijesti.

Ovaj vandalski akt izazvao je zgražavanje građana Bijelog Polja, a predsjednik Opštine Petar Smolović najoštrije je osudio “ovaj čin primitivizma, uperen protiv državnih simbola, sve sa ciljem da atakuje na mir i suživot koji vjekovima postoji u Bijelom Polju”.

“Zajedno sa nadležnim državnim organima učinićemo sve da se vandali privedu pravdi i kazne. Povampireni fašizam koji je prisutan u izjavama nekih desničarskih političara ovih dana, izgleda da daje podstrek labilnim osobama, da napadnu na državne simbole i to bas na trgu Slobode u najtoleratnijem i najtransparetnijem gradu u Crnoj Gori. Poručujemo im da velika većina građana ostaje na evropskom putu antifasizma, mira i tolerancije koji ne mogu uzdrmati ni ovakvi postupci neodgovornih pojedinaca”, kazao je Smolović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!