Bajden uzvraća udarac Trampu: Otkrio koji mu je nadimak smislio

Tramp je i jutros ponovo tvitnuo nešto, i ja ga zovem “Predsjednik Tviti”, rekao je bivši potpredsjednik SAD, naglašavajući da Tramp mora da se fokusira na probleme umjesto da troši vrijeme na Twitteru i ubrza oslobađanje sredstava iz novog paketa mjera namijenjenog oporavku zemlje od pandemije

Džo Bajden (Foto: Printscreen/NBC) 

Demokratski kandidat u trci za predsjednika SAD Džo Bajden otkrio je nadimak koji je smislio za svog glavnog rivala – aktuelnog predsjednika, rekavši da je Donald Tramp “Predsjednik Tviti (Tweety)”, što je zbog načina na koji se izgovara dvostruka aluzija – na ime male žute ptičice iz crtaća i često tvitovanje Trampa na Twitteru, prenose danas američki i britanski mediji.

Samo nedjelju dana nakon što je javno tvrdio da predsjedniku neće davati nadimke, Bajden je otkrio da Trampa zove “Predsjednik Tviti”.

“Tramp je i jutros ponovo tvitnuo nešto, i ja ga zovem “Predsednik Tviti”, rekao je bivši potpredsjednik SAD, naglašavajući da Tramp mora da se fokusira na probleme umjesto da troši vrijeme na Twitteru i ubrza oslobađanje sredstava iz novog paketa mjera namijenjenog oporavku zemlje od pandemije.

Bajden je poručio da je zemlji više nego ikada potreban ozbiljan lider i da zemlja mora da se otvara, a da to nije moguće dok Tramp sjedi na novcu privrednika i tvituje, prenosi “Blic”.

Tramp, koji je česta meta na društvenim platformama, Bajdena naziva Uspavani Džo, u namjeri da istakne da on nema kondiciju i energiju za funkciju za koju se kandiduje.

Predsjednik SAD još nije komentarisao nadimak koji mu je Bajden dao, ali mediji ocjenjuju da je Tramp već gospodar davanja nadimaka.

Pisali su da su na listi talenata američkog predsjednika, pored dara za ekonomiju i održavanja Twitter naloga aktivnim, i oni za pravljenje aluzija na račun političkih protivnika i davanje nadimaka.

Na samom početku Trampove političke karijere “etikete” su bile rezervisane za konkurente.

Tako je nekadašnjeg guvernera Floride Džeba Buša Tramp nazvao “kilavim”, senatora Kruza “lažljivim Tedom”, a Rubija “Mali Marko”.

Supruga bivšeg predsjednika SAD Bila Klinoton postala je “pokvarena”, “kreketuša” i “bezdušna” Hilari.

Pamte se i nadimci koje je dao protivkandidatima “Ludi Berni Sanders” i “Mini Majkl Blumberg”, ali i “Pokahontas Elizabet Voren” zbog aluzije na njeno domorodačko porijeklo.

Lidera Sjeverne Koreje Kim Džog Una nazvao je “Roketmen” (čovek raketa), zbog čestih lansiranja raketa i toj zemlji, a sirijskog predsjednika Bašara al Asada. koga je pokušavao da svrgne, “životinja Asad”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!