Država će porodici ubijenog policajca Lekovića obezbijediti stan i otplatiti dio duga

Zadužuje se Ministarstvo finansija da iz sredstava budžetske rezerve opredijeli sredstva u ukupnom iznosu od 53.423 eura, i to: za kupovinu jednosobnog stana veličine 51 m2 u novosagrađenoj zgradi u Meljinama – Herceg Novi, iznos od 41.000 eura i za otplatu dijela kredita kod Addiko banke u iznosu od 12.423 eura”, piše u informaciji Vlade

Ubijeni policajac Milutin Leković (Foto: Privatna arhiva)

Država će za porodicu tragično stradalog policijskog službenika Milutina Lekovića (41) obezbijediti stan u novogradnji, u naselju Meljine, u Herceg Novom. 

Ujedno, obezbijediće sredstva za otplatu dijela duga po osnovu kredita. 

To se navodi u informaciji koja je usvojena na današnjoj sjednici Vlade.

“Zadužuje se Ministarstvo finansija da iz sredstava budžetske rezerve opredijeli sredstva u ukupnom iznosu od 53.423 eura, i to: za kupovinu jednosobnog stana veličine 51 m2 u novosagrađenoj zgradi u Meljinama – Herceg Novi, iznos od 41.000 eura i za otplatu dijela kredita kod Addiko banke u iznosu od 12.423 eura”, piše u informaciji, prenose “Vijesti”.

Pitanje podrške porodici službenika granične policije koji je stradao na dužnosti, pokrenuli su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP), kako bi se, kako navode, stvorili adekvatni uslovi za njihovo stanovanje.

“Cijenimo da uslovi u kojima žive supruga i kćerka pokojnog Milutina Lekovića u Herceg Novom nisu adekvatni ni dostojni za život porodice čovjeka koji je dao život u policijskoj uniformi. Iz tog razloga pronađen je odgovarajući jednosoban stan za porodicu Leković, veličine 51 m2 u novosagrađenoj zgradi u Meljinama, Herceg Novom, čija je prodajna cijena 41.000 eura”, piše u obrazloženju MUP-a i UP.

U komunikaciji sa menadžmentom Addiko banke, kako navode, pokrenuto je i pitanje otplate duga nastalog po osnovu kredita pokojnog Lekovića u iznosu od 25.000 eura. Dogovoreno je da otplatu polovine preuzme banka, a drugu polovinu Vlada.

Leković je ubijen na radnom zadatku, u Igalu, sredinom decembra prošle godine, nakon što je zaustavio tri osobe koje kod sebe nisu imale lična dokumenta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!