Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje iz Njujorka donirala Podgorici i Tuzima 606 paketa sa hranom i higijenskim sredstvima

Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje je pakete, čija je vrijednost 10.000 dolara, donirala u mjesecu Ramazanu, a prvi su ih dobili stare i bolesne osobe, samohrane majke, djeca bez jednog ili oba roditelja i ostale socijalno ugrožene porodice. Paketi su dostavljeni i Komanskom mostu, ustanovama koje se bave problemima slijepih i Sigurnoj ženskoj kući

Foto: Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje 

Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje iz Njujorka donirala je opštinama Podgorica i Tuzi 606 paketa sa namirnicama i sredstvima za higijenu.

Paketi su podijeljeni građanima bošnjačke, crnogorske, srpske i romske nacionalnosti.

IZ i KC je pakete, čija je vrijednost 10.000 dolara, donirala u mjesecu Ramazanu, a prvi su ih dobili stare i bolesne osobe, samohrane majke, djeca bez jednog ili oba roditelja i ostale socijalno ugrožene porodice.

Foto: Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje 

Paketi su dostavljeni i Komanskom mostu, ustanovama koje se bave problemima slijepih i Sigurnoj ženskoj kući.

Određen broj paketa je doniran vjerskim licima, kao i građanima koji volontiraju i pomažu pripadnicima svojih nacionalnih zajednica.

Akciju je realizovalo rukovodstvo Islamskog kulturnog centra Podgorica, na čelu sa predsjednikom Džihadom Ramovićem.

Foto: Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje 

“Svake godine pripadnici muslimanske vjere isčekuju početak svetog mjeseca Ramazana, u kojem se kroz vjerovanje iskazuju posebne vrline i vrijednosti vjerujućeg bića. Ono što je posebna karakteristika za vjernike muslimane jeste da je to mjesec dokazanog vjerovanja i ličnog požrtvovanja i slobode duše kroz odricanje svega onoga što je tišti i tjera na pohlepu, kojom se uslovljava sreća svakog čovjeka. Ličnim primjerom Islamska zajednica Plav i Gusinje iz Njujorka, na čelu sa predsjednikom Hdž. Smailom Srdanovićem, godinama unazad svoju humanist i solidarnost iskazuje kroz razne projekte širom svijeta. Jedinstveni projekti ukazuju da se radi o najbolje organizovanoj dijaspori koja prednjači u mnogim dobrima gdje god se ukaže prilika za to”, saopšteno je iz Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje.

Foto: Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje 

Podsjećaju i da su u fokusu njihove misije države i društva u kojima žive, a sve to kroz izgradnju bogomolja, kuća socijalno ugroženim porodicama, stipendiranje i školovanje djece bez jednog ili oba roditelja, kao i pomoć mnogim zemljama pogođenim prirodnim katastrofama, a donacije dosežu milionske iznose.

Pomogli su Bosni i Hercegovini tokom poplava, Albaniji nakon zemljotresa, a čim je počela pandemija koronavirusa Crnoj Gori su poslali 88.500, BiH, Srbiji i Kosovu 21.500, što je ukupno 110.000 dolara.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!