Tramp šokirao stručnjake predlogom za liječenje korone: U tijelo ubrizgavati dezinfekciona sredstva

On je, takođe, predložio da se tijelo pacijenta “okupa” ultraljubičastim svjetlom, a tu zamisao odbacio je ljekar. “Zamislimo da tijelo izložimo velikim količinama ultraljubičastog ili veoma jakog svjetla, rekao je Tramp na konferenciji za novinare, okrećući se pritom prema savjetniku za borbu protiv virusa korona Bijele kuće, doktorki Debori Birks, navodeći da “misli da to nije provjereno, ali da mogu da testiraju”

Donald Tramp (Foto: Printscreen)

Američki predsjednik Donald Tramp našao se na udaru kritika medicinske zajednice nakon što je sugerisao da bi virus korona mogao da bude liječen ubrizgavanjem dezinfekcionog sredstva u tijelo.

On je, takođe, predložio da se tijelo pacijenta “okupa” ultraljubičastim svjetlom, a tu zamisao odbacio je ljekar, prenosi “Blic”.

“Zamislimo da tijelo izložimo velikim količinama ultraljubičastog ili veoma jakog svjetla, rekao je Tramp na konferenciji za novinare, okrećući se pritom prema savjetniku za borbu protiv virusa korona Bijele kuće, doktorki Debori Birks, navodeći da “misli da to nije provjereno, ali da mogu da testiraju”.

Američki predsjednik je potom naveo da, ako jaka svjetlost dopre u unutrašnjost tijela, što se može učiniti kroz kožu ili na druge načine, to zvuči interesantno.

On je istakao i da dezinfekciono sredstvo uništi virus u roku od minuta i da postoji način da se nešto slično učini sa bolesti, poput ubrizgavanja u tijelo.

Tramp se potom ponovo okrenuo ka Briksovoj i upitao da li je ikad čula da se “vrelinom i svjetlom” liječi virus.

Briksova je odgovorila da zna za reagovanje tijela ukoliko neko ima temperaturu i da to pomaže u borbi protiv virusa, ali sigurno ne sa “vrelinom i svjetlošću”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!