Koronavirus se u Americi pojavio mnogo ranije nego što se mislilo, ljekari ne znaju kako su se preminuli zarazili

Smrti su se dogodile 6. i 17. februara u kalifornijskom okrugu Santa Klara, objavljeno je danas. Dosad se vjerovalo da je prva žrtva koronavirusa preminula 29. februara u Kirklandu u Vašingtonu. Dvoje preminulih u Kaliforniji nisu prethodno putovali u Kinu niti bilo gdje van svog doma, tako da nije poznato kako su se zarazili, kazala je za Njujork Tajms doktorka Sara Kodi

Foto: Printscreen/Bloomberg Markets and Finance

Novi rezultati obdukcije pokazali su da je dvoje ljudi iz Kalifornije preminulo od koronavirusa početkom i sredinom februara, tri nedjelje pre nego što je službeno objavljena prva smrt od COVID-19 u SAD.

Kako piše CNN, ti slučajevi se sada smatraju prvim službenim smrtima od koronavirusa. To znači da se koronavirus vjerovarno počeo širiti Amerikom mnogo prije nego što se mislilo, kažu stručnjaci.

Smrti su se dogodile 6. i 17. februara u kalifornijskom okrugu Santa Klara, objavljeno je danas.

Dosad se vjerovalo da je prva žrtva koronavirusa preminula 29. februara u Kirklandu u Vašingtonu.

Dvoje preminulih u Kaliforniji nisu prethodno putovali u Kinu niti bilo gdje van svog doma, tako da nije poznato kako su se zarazili, kazala je za Njujork Tajms doktorka Sara Kodi.

“Ovo je jako važno otkriće. Neko ko je umro 6. februara se vjerovatno zarazio još sredinom januara. Treba da prođu barem dvije do tri nedjelje od trenutka kada se zarazite pa do trenutka smrti, u najgorem slučaju”, objasnila je Kodi, prenosi “Kurir”.

“Ako se nisu zarazili na putovanju, to znači da se virus u SAD širio još u januaru. Sada moramo detaljno proveriti slučajeve iz januara, pa čak i iz decembra, kako bismo saznali kada smo se uistinu prvi put sreli sa ovim virusom”, rekla je ona.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!