Tri službenika Uprave policije CG zaražena koronavirusom, 73 u samoizolaciji

Posao policijskih službenika je sam po sebi rizičan, a u ovoj situaciji policijski službenici su dodatno izloženi opasnosti od koronavirusa jer su oni jedna od službi koja se nalazi na prvoj liniji odbrane u zaštiti zdravlja građana Crne Gore, piše u saopštenju Uprave policije

 

Foto: Uprava policije

Tri službenika Uprave policije (UP) zaražena su koronavirusom, a 73 se nalaze u samoizolaciji.

To je danas saopšteno iz UP.

“Do današnjeg dana registrovana su tri službenika Uprave policije pozitivna na koronavirus. U samoizolaciji se nalazi 73 pripadnika Uprave policije, a tri su u karantinu. Posao policijskih službenika je sam po sebi rizičan, a u ovoj situaciji policijski službenici su dodatno izloženi opasnosti od koronavirusa jer su oni jedna od službi koja se nalazi na prvoj liniji odbrane u zaštiti zdravlja građana Crne Gore”, piše u saopštenju Uprave policije. 

U saopštenju se dodaje da službenici Uprave policije svakodnevno sprovode mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju kontrolisanja poštovanja privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. 

Dodaje se da su policijski službenici, koji pružaju asistenciju sanitarnim inspektorima, primarno opremeljeni zaštitnim maskama, rukavicama i odijelima.

“Ostalim službenicima, koji imaju svakodnevni kontakt sa građanima, obezbjeđene su raspoložive količine zaštitne opreme, a u toku je nabavka dodatno opreme”, saopteno je iz UP.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!