Jasmina Salihović mobilisala Švajcarce da pomognu ugroženim porodicama u Kolašinu

Samo nekoliko sati nakon što je sajt Help Montenegro profunkcionisao, stigle su i prve donacije. U narednim danima očekuje ih još više. Ideja joj je da, zahvaljujući novcu koji prikupi na taj način, u Kolašinu napravi svojevrsnu „banku hrane“ u centru grada, gdje će najugroženije porodice i pojedinci moći moći da dođu po najosnovnije namirnice

Jasmina Salihović (Foto: Facebook)

Help Montenegro je sajt koji je, prije dva dana, kreirala biznismenka Jasmina Salihović sa idejom da pozove svoje prijatelje iz Švajcarske da doniraju, kako bi pomogli porodicama iz Kolašina koje su najviše pogođene trenutnim stanjem.

Salihović, koja je uspješna poslovna žena u Švajcarskoj, po nekoliko mjeseci godišnje živi i radi u Kolašinu, a do sada je raznim projektima više puta pomagala svojim sugrađanima.

„Izolovana u Kolašinu, sa svoje troje djece, osjećam se zahvalnom što imam dovoljno resursa da prehranim porodicu. Međutim, svakodnevno sam i svjesna da druge porodica, bliske mojoj, koje se suočavaju sa teškom situacijom, nemaju minimum sredstava za život. Ovim putem želim da pozovem u pomoć sve moje švajcarske prijatelje i porodicu. Ne možemo ostaviti ljude bez sredstava za život. Molim vas pomozite mi da pružimo minimum solidarnosti, koju svi trebamo dati drugima“, poručila je Salihović na sajtu.

Samo nekoliko sati nakon što je sajt Help Montenegro profunkcionisao, stigle su, kaže ona za „Vijesti“, i prve donacije. U narednim danima očekuje ih još više. Ideja joj je da, zahvaljujući novcu koji prikupi na taj način, u Kolašinu napravi svojevrsnu „banku hrane“ u centru grada, gdje će najugroženije porodice i pojedinci moći moći da dođu po najosnovnije namirnice. 

Kaže da će svaki euro biti pretvoren u hranu i higijenske proizvode, a o načinu raspodjela ubrzo će se dogovoriti sa Opštinskim timom za zaštitu i spašavanje.

Prijatelje i ostale građane Švajcarske pozvala je da doniraju 50, 100 ili 200 eura. Objasnila je da se sa 50 eura “može pomoći starijim osobama da prežive bar jednu nedjelju, čak i više, bez izlaska van svojih domova“. Sa 100 eura, napisala je Salihović, „može se pomoći porodici sa djecom i specifičnim potrebama“.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!