Saobraćajna nesreća u Podgorici: Enisu Mrkuliću (18) se ljekari bore za život, vozač pobjegao

Mrkulić je povrijeđen kada ga je udario “porše kaen” dok je sa drugaricom Jelenom Vuković šetao ka svojoj kući u podgoričkom naselju Konik. Vozač “porše kaena”, koji ga je udario, je u bjekstvu. Osamnaestogodišnjak je zadobio višestruke povrede, od hematoma na glavi do povreda grudnog koša – slezine, plućne maramice…

Podgoričanin Enis Mrkulić (18) bori se za život na odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra, nakon što je u udesu zadobio teške tjelesne povrede.

Mrkulić je povrijeđen u subotu veče oko 22 sata, kada ga je udario “porše kaen” dok je sa drugaricom Jelenom Vuković (21) šetao ka svojoj kući u podgoričkom naselju Konik.

Vozač “porše kaena”, koji ga je udario, je u bjekstvu.

Osamnaestogodišnjak je zadobio višestruke povrede, od hematoma na glavi do povreda grudnog koša – slezine, plućne maramice…

Mrkulićeva drugarica Vuković kazala je sinoć “Vijestima” da je u velikom šoku i da još ne može da objasni  kako je tačno došlo do udesa.

“Vraćali smo se kući i išli pješice sa Starog aerodroma ka Koniku. Dok smo hodali makadamskim putem, na 200 metara od kuće samo sam čula kako je nešto iza nas puklo”, rekla je Vuković.

Dodala je da se sve odigralo u djeliću sekunde.

“Velikom brzinom na nas je sa leđa naletjelo auto. Mene nije pokosilo, ali jeste Enisa. Automobil se zaustavio 20-ak metara niže niz put, kada se sudario sa dvoje vozila, koja su bila parkirana pored puta”, kazala je Vuković. “Vikala sam: ‘Enise, Enise’”.

“Nisam mogla da ga pronađem. Mislila sam da je završio ispod kola. Ali nije bio tu. Tek kasnije smo ga pronašli u nekom žbunju, gdje je bio odbačen od udara”, rekla je Vuković.

Istakla je da su iz “poršea” izašla dva mlađa muškarca.

“Obojica su bili povrijeđeni. Jedan je bio u sivoj trenerci. Čula sam da je neko od njih povikao: ‘Ima li mrtvih?’”, kazala je Vuković.

Dodala je da su osobe iz “poršea” bile na mjestu udesa neko vrijeme, da bi potom “mladić u sivoj trenerci pobjegao”.

“Pobjegao je prije nego što je došla policija. Gotovo sam sigurna da je on bio vozač. Bilo je mnogo teško gledati uništena auta, a ni traga ni glasa od Enisa. Čak je Enisova sestra od strica pala u nesvijest, što je mladić iz ‘poršea’ iskoristio da pobjegne”, rekla je ona “Vijestima”.

Drugi mladić, kaže Vukovićeva, nije pobjegao.

“Bio je povrijeđen i vjerovatno nije mogao da pobjegne i da je htio. Kasnije smo saznali da je policiji rekao svoje i ime svog druga”, rekla je Vuković.

MRKULIĆ: U “PORŠEU” BILI JEKNIĆ IZ PODGORICE I ROŽAJAC TARHANIŠ

Prema podacima kojima raspolaže porodica teško povrijeđenog mladića, u automobilu “porše kaen” nalazili su se mlađi muškarci prezimena Jeknić i Tarhaniš.

“Jeknić živi u Podgorici, dok je Tarhaniš, koji je pobjegao nakon udesa, iz Rožaja. Imamo podatak da je Tarhaniša rožajska policija tražila na kućnoj adresi, ali da ga nije pronašla”, kazao je Semir Mrkulić.

“Vijesti” sinoć nijesu mogle da dobiju potvrdu da li je policija zbog udesa tražila mladića iz Rožaja sa prezimenom Tarhaniš, jer se šef podgoričke saobraćajne policije Darko Đukić nije javljao na telefon.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!