Donald Tramp naredio Dženeral motorsu da počne da proizvodi respiratore

Tramp je u saopštenju naveo da Dženeral motors “gubi vrijeme” i da je neophodna akcija kako bi se spasili životi Amerikanaca i dodao da će ta odluka omogućiti bržu proizvodnju respiratora

Foto: Pintscreen

Američki predsjednik Donald Tramp naredio je kompaniji Dženeral motors da počne da proizvodi respiratore za oboljele od korona virusa, pozivajući se na Zakon o odbrambenoj proizvodnji.

Ovim zakonom predsjedniku se omogućava da primora kompanije da u vanrednim okolnostima osposobi privatni industrijski sektor za potrebe bezbjednosti zemlje.

Tramp je u saopštenju naveo da Dženeral motors “gubi vrijeme” i da je neophodna akcija kako bi se spasili životi Amerikanaca i dodao da će ta odluka omogućiti bržu proizvodnju respiratora.

“Danas sam potpisao dekret kojim naređujem ministru zdravlja da se posluži Zakonom o vojnoj proizvodnji i zahtijevam od Dežneral motorsa da pristanu, izvedu i daju prednost saveznim ugovorima za respiratore”, rekao je Tramp.

Tramp je ranije izjavljivao da korišćenje ovakvog zakona nije potrebno jer su se kompanije dobrovoljno ponudile kako bi pomogle u borbi protiv širenja korona virusa.

On je, međutim, rekao da je virus uzeo previše maha i da to onemogućava da se postupci ugovaranja odvijaju normalno.

Nakon toga je na Twitteru napisao da je Dženeral motors smanjio broj respiratora koje je obećao da će da isporuči (40.000 na 6.000) i da su tražili povoljnije cijene,

Istakao je da Dženeral motors “mora odmah da otvori svoju glupo napuštenu fabriku u Lordstau u Ohaju ili neku drugu i da hitno počne proizvodnju respiratora”, prenosi Glas Amerike.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!