Policija nadgleda i snima Tuzi i iz vazduha: Protiv 16 osoba prijave zbog napuštanja teritorije opštine (VIDEO)

Pojašnjeno je da je policija 25. i 26. marta u Podgorici zatekla 16 lica koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Tuzi. Na taj način su prekršili zabranu i protiv njih su podnijete krivične prijave

Foto: Printscreen

Podgorička policija procesuirala je 16 osoba zbog kršenja mjere zabrane napuštanja teritorije opštine Tuzi, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP je saopšteno da od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja, policija nadgleda i snima opštinu Tuzi dronom iz vazduha.

Pojašnjeno je da je policija 25. i 26. marta u Podgorici zatekla 16 lica koja imaju prebivalište na teritoriji opštine Tuzi. Na taj način su prekršili zabranu i protiv njih su podnijete krivične prijave.

“Sva lica su zatečena na području naselja Zeta i Konik. Krivične prijave su podnijete protiv N. R. (22), F. M. (67), L. M. (54), R. N. (25), M. N. (55), I. A. (23), S. Š. (20), A. K. (26), A. Lj. (46), V. Lj. (38), D. G. (60), V. G. (60), G. P (31), D. L. (49), O. G. (38) i E. B. (28), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, piše u saopštenju.  

Sva lica su, dodaje se u saopštenju UP, upozorena i ispraćena na adresu prebivališta.

“Crnogorska policija svakodnevno sprovodi aktivnosti na kontrolisanju poštovanja privremenih mjera o sprečavanju širenja korona virusa u Crnoj Gori. Svi rapoloživi kapaciteti Upave policije su danonoćno angažovani na ovim zadacima i u ovoj misiji biće istrajni jer zdravlje svih građana je prioritet svih nas. Policija od danas, pored blokada puteva i redovnog patroliranja, nadgleda i snima opštinu Tuzi dronom iz vazduha. Na ovaj način pokriveni su svi alternativni putevi i područja koja se graniče sa ovom opštinom, kako bi se evidentirala i procesuirala eventualna kršenja mjere zabrane građanima opštine Tuzi izlazak iz objekata stanovanja i izlazak sa teritorije opštine Tuzi”, piše u saopštenju Uprave policije.

Tuzi su od preksinoć u karantinu, nakon što je iz te opštine kod 26 osoba otkriven korona virus.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!