Šabović: Krivokapić i SDP su branili Bošnjake kada im je bilo najteže, a Suljo tada nije ni bio Bošnjak

“Postao je Bošnjak tek kad je ušao u partiju i tek kada je u tome vidio put do vlasti. A tada smo branili Bošnjake upravo od onih ispred kojih Suljo danas po naredbi staje da ih štiti. Suljo će svom članstvu morati da objasni zašto je dozvolio da bude alatka u tuđim rukama. Protestujem samo što tu ružnu trgovinu sprovodi pod imenom i mog naroda”, kazao je Džavid Šabović

“Umjesto da se zapita zašto nam sunarodnici Bošnjaci zaključavaju kuće i napuštaju zemlju, Suljo Mustafić brani DPS. Štiti Suljo Bošnjake od Ranka. Kad su Ranko i SDP branili Bošnjake, a branili su ih devedesetih kada je bilo najteže, Suljo tada nije ni bio Bošnjak. Postao je Bošnjak tek kad je ušao u partiju i tek kada je u tome vidio put do vlasti. A tada smo branili Bošnjake upravo od onih ispred kojih Suljo danas po naredbi staje da ih štiti”, kazao je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović.

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da “kada su se branili manjinski narodi Hrvati, Bošnjaci, ni te partije ni ti ljudi nijesu bili poznati javnosti”, potpredsjednik Skupštine i funkcioner Bošnjačke stranke Suljo Mustafić je kazao da su manjinske partije – albanske stranke, Hrvatska građanska inicijativa, Bošnjačka stranka – samostalni politički subjekti.

“Na prošlim parlamentarnim izborima su samostalno nastupili, dobili povjerenje birača, postali dio parlamenta i nakon toga pregovarali sa koalicijom ‘Evropska Crna Gora – Milo Đukanović’”, rekao je Mustafić “Pobjedi”, prenosi Portal Analitika.

Kazao je da je “Krivokapićev SDP već bio dio te predizborne koalicije”.

Krivokapić je prije dva dana za manjinske partije rekao da su “nastale samo kao dio satelitske mreže DPS, takozvani falsifikati”.

“Falsifikati odbrane manjinskih naroda, falsifikati Liberala, falsifikati SDP… Tako da je stvorena mreža falsifikata izvornih boraca za manjinska prava, koja su tada radila LSCG i SDP. Kada je opasnost prestala, kada je to posao, a ne odbrana, onda su se pojavili ti politički subjekti. Ta mreža satelita sada pravi simulaciju, podršku DPS. Sve je to satelitski dio DPS. Kada su stvarno bila ugrožena prava manjinskih naroda, njih nidgje nije bilo”, kazao je Krivokapić, a prenio portal vijesti.me.

Šabović je kazao da “ono što Ranko i mi ostali iz SDP-a pričamo misli i Suljo, ali to ne smije da kaže”.

“Pričao je i Suljo o Đukanoviću ono što je javno nepristojno reći i što danas očigledno ne smije ponoviti. A jasno je da ne ćuti zbog dobra Bošnjaka, nego zbog svoje funkcije i na štetu naroda. Znamo kolika mu je podrška u Baru, a neka pita partijske drugove u Plavu i Rožajama misle li i oni o DPS-u kao on. Poruke koje sam dobijao ne samo od članstva, nego i od funkcionera Bošnjačke stranke povodom rasprave o povjerenju Vladi, govore da, srećom, ni u toj partiji, a kamoli u Bošnjačkom narodu, ne misle kao Suljo”, istakao je Šabović, prenosi Portal Analitika.

Kako je kazao, Mustafić je nevažan Bošnjačkom narodu, kao što je bio prije i kao što će biti nakon funkcije. Pitanje je, dodaje on, zašto oni čije ime nešto znači, a značaj su stekli kad je bilo teško, dozvoljavaju da u ime naroda govore oni kojima to ni po čemu ne pripada.

“Poistovjećivati svoju partiju sa cijelim narodom je nepristojno i za svaki narod, pa i za Bošnjake, uvrjedljivo. Jer u partijama, i mojoj i Suljovoj, može nešto da ne valja, kao što ne valja, ali narod za to može biti kriv. Ili Suljo misli da su oni Bošnjaci koji vide i smiju reći da DPS loše upravlja državom, da se njihovi funkcioneri bogate dok narod siromaši, da je sramota da građani sa sjevera napuštaju svoje kuće dok se premijerovom bratu zbog grešaka premijerovog kabineta plaćaju milioni eura – manje Bošnjaci od njih koji su na funkcijama”, istakao je Šabović.

On je Mustafiću poručio sljedeće:

“Na kraju, nije Suljo kriv. Ne sudi se pištolju, nego onom ko ga koristi. Ubuduće ćemo odgovarati samo njima, a Suljo će svom članstvu morati da objasni zašto je dozvolio da bude alatka u tuđim rukama. Protestujem samo što tu ružnu trgovinu sprovodi pod imenom i mog naroda”, kazao je Džavid Šabović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!