Mjesec dana od nestanka Gusinjanina na Kosovu: Od Ismeta Kanjiže ni traga ni glasa

Ismet Kanjiža, crnogorski državljanin, nestao je 21. januara u Kosovu Polju, oko jedan sat poslje ponoći. Porodica nestalog muškarca apelovala je na sve koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla da pomogne u pronalaženju Kanjiže da jave najbližoj policijskoj stanici, Ismetovom bratu Enisu Kanjiži na broj telefona 049 447-763

Još nije poznato ništa o Ismetu Kanjiži koji se od 21. januara vodi kao nestala osoba.

Ismet Kanjiža, crnogorski državljanin, rođen 28. novembra1964. godine, nestao je 21. januara u Kosovu Polju, oko jedan sat poslje ponoći, tokom posjete rođaku na Kosovu. Porodica nestalog muškarca apelovala je na sve koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla da pomogne u pronalaženju Kanjiže da jave najbližoj policijskoj stanici ili njegovom bratu i prijatelju.

U trenutku nestanka, Kanjiža je na sebi imao crno-sivu jaknu i plave farmerice.

Njegov brat, Enis Kanjiža, kazao je da je Ismet posljednji put je viđen u centru Kosova Polja, kod kružnog toka i prodavnice brze hrane “Eni”. Bio je sa bratom od tetke, Enverom Mehmetijem, koji je ušao da kupi hranu, a kada je izašao iz prodavnice Ismeta više nije bilo vani.

O nestanku Kanjiže obaviještene su sve policijske stanice i granični prelazi. Upoznata je i Kancelarija za vezu unutar policije Kosova, koja je kasnije informisala ambasadu Crne Gore u Prištini.

Istraga je u toku.

“Mi smo od te kancelarije dobili informaciju da na graničnom prelazu Kosova i Crne Gore postoji informacija da je ta osoba samo ušla na Kosovo, ali ne i da je izašla sa Kosova. U kontaktu smo s osobama koje su prijavile slučaj. Do sada još nijesmo uspjeli da pronađemo tu osobu, ali je tražimo”, rekla je Vjolca Hoti, kapetan policijske stanice u Kosovu Polju, piše portal balkanplus.net.

Ona je dodala da slučaj istražuje policija, da su provjereni i video snimci iz lokala “Eni” tokom te noći i “da se primjećuje osoba da se kreće nekoliko puta oko te lokacije i da se udaljava od nje”.

Iz crnogorske ambasade u Prištini navode da nema novih informacija u vezi nestalog Kanjiže. Ambasada je provjerila da li se on nalazi na neuropsihijatrijskoj klinici, gdje obično vode ljude pronađene na ulici pod dejstvom alkohola. Kanjiža nije bio na klinici.

Bošnjački političari na Kosovu o ovom slučaju saznali su putem medija, ali nije bilo zvaničnih reakcija sa njihove strane.

Ministar Rasim Demiri je u izjavi za Radio Kosovo 2 naveo da će ovo pitanje da podigne na viši nivo i da će razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom policije Kosova.

Emilija Redžepi je u izjavi za Radio Kosovo 2 rekla da je pokušala da stupi u kontakt sa predsjednikom opštine Kosovo Polje, ali bezuspješno.

Svi koji imaju eventualna saznanja o Ismetu Kanjiži to mogu da prijavi najbližoj policijskoj stanici, ili na broj telefona njegovog brata Enisa Kanjiže – 049 447-763. Takođe, mogu da se obratite redakciji Radio Kosova 2, na mejl bosnian@rtklive.com.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!