Penzionersko srce iz Nju Džerzija kuca za Crnu Goru: Pajovići donirali 22.000 dolara za pomoć ljudima u domovini

Slobodanka i Momčilo nisu, kako bi mnogi pomislili, biznismeni i vlasnici kompanija u Americi. Naprotiv. Novac su mukotrpno zaradili. Momčilo, nekadašnji fudbaler Zabjela, Budućnosti i reprezentativac Jugoslavije, teško se povrijedio, zbog čega je već devet godina nepokretan. Slobodanka je radila dva posla i pazila na njega. Prošle godine se penzionisala, a i Momčilo je preko nje stekao penziju…

Misli naših iseljenika, bez obzira u kojoj državi se nalaze, okrenute su ovih dana ka Crnoj Gori. Najnoviji primjer dolazi nam iz Nju Džerzija, gdje već 20 godina žive Slobodanka (66) i Momčilo – Cakani Pajović (67), koji su juče donirali 22.000 dolara pomoći ljudima u domovini.

“Sa velikom pažnjom i brigom pratimo dešavanja u našoj domovini Crnoj Gori, iako smo i mi, u dalekoj Americi, suočeni sa COVID-19 pandemijom. S tim u vezi želimo da Vama, Vladi Crne Gore i svim institucijama, čestitamo na brzoj i efikasnoj reakciji kojom ste gotovo sve preduzeli da unaprijed spasite mnoge živote. Čestitamo i građanima Crne Gore na savjesnom i disciplinovanom odgovoru, uz želju da nastave i istraju, jer su sprovedene mjere i preporuke jedini put pobjede u borbi sa ovom pošasti. Kao mali doprinos za nastavak borbe za živote crnogorskih građana, želimo Vam uplatiti donaciju u iznosu od 22.000 dolara za nabavku potrebnih respiratora. Svakako, vjerujući u Vašu procjenu i predani rad, Vama ostavljamo konačnu odluku o trošenja doniranih sredstava i sa željom da Crna Gora bude svijetli primjer u ovoj borbi. Srdačno vas pozdravljamo“, stoji u pismu bračnog para Pajović, koje je upućeno na adresu Generalnog konzulata u Njujorku i Vlade Crne Gore.

Pajovići nisu, kako bi mnogi pomislili, biznismeni i vlasnici kompanija u Americi. Naprotiv.

Novac su mukotrpno zaradili. Momčilo, nekadašnji fudbaler Zabjela, Budućnosti i reprezentativac Jugoslavije, teško se povrijedio, zbog čega je već devet godina nepokretan. Slobodanka je radila dva posla i pazila na njega. Prošle godine se penzionisala, a i Momčilo je preko nje stekao penziju.

Svoj mukotrpno zarađeni novac opredijelili su za svoj narod u zemlji koju neizmjerno vole…

„Ako sad ne pomognemo jedni drugima, kad ćemo“, kaže za Portal Revije Fokus Slobodanka.

Dodaje da smo “svi mi otišli po svijetu iz različitih razloga, neko zdravstvenih, neko porodičnih, neko finansijskih…, ali da je Crna Gora bila i ostala naša kuća koju moramo da čuvamo“.

„Planiramo da se vratimo u Crnu Goru. Obožavam Crnu Goru, volim je, tamo nam je sva familija, tamo je život. Bila sam nedavno samo četiri dana jer nijesam duže mogla da ostavim supruga. Uspjela sam da kupim zemlju gdje ćemo napraviti kuću koja će imati sve uslove za Momčila. Ukoliko uspijemo da završimo papirologiju i sagradimo kuću, na ljeto ćemo se vratiti sa sinom, a ćerka sa dvoje unučadi će ostati da živi u SAD”, kazala je Slobodanka Pajović.

MOMČILO BIO JEDAN OD NAJBOLJIH FUDBALERA BUDUĆNOSTI

Povreda koju je Momčilo Cakani Pajović doživio prije devet godina ostavila je veliki trag na njega. Pored toga što je ostao nepokretan, Momčilo je djelimično izgubio i pamćenje.

Sedamdesetih godina prošlog vijeka nosio je dres Zabjela i Budućnosti, a oblačio je i državni dres Jugoslavije. Slobodanka je tada studirala pravo i zaljubila se u ovog vrsnog fudbalera.

Ona nam je kazala da je Momčilova velika želja bila da jednog dana obuče dres Crvene Zvezde, ali mu se nije dalo.

Sead Hodžić

ZABRANJENO JE PREUZIMANJE TEKSTA I FOTOGRAFIJA BEZ PISMENE SAGLASNOSTI REDAKCIJE PORTALA REVIJE FOKUS

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!