Plav: Volonteri Crvenog krsta pomažu starima, osobama s invaliditetom i svima kojima je pomoć u novonastaloj situaciji potrebna

Opštinsko rukovodstvo je stavilo na raspolaganje resurse lokalne samouprave, kako bi Crveni krst Plava uspješno odgovorio na sve izazove sa kojima se trenutno suočava

Foto: Opštine Plav

Rukovodstvo Opštine Plav i Crvenog krsta razgovaralo je danas o uslugama i pomoći koje je moguće pružiti starijim osobama, osobama sa invaliditetom i drugima kojima je potrebna u novonastalim okolnostima uzrokovanim pojavom korona virusa.

Opštinsko rukovodstvo je stavilo na raspolaganje resurse lokalne samouprave, kako bi Crveni krst Plava uspješno odgovorio na sve izazove sa kojima se trenutno suočava.

Na sastanku je posebno istaknuta zahvalnost Izviđačkoj četi Prokletije – Plav, Moto Klubu Moto Kross Plav Gusinje, kao i Lovačkoj organizaciji „Maja Karanfil”, koji su značajan broj svojih članova prijavili da budu pripravni volonteri Crvenog krsta.

Upustvo Crvenog krsta: volonteri Crvenog krsta će pružati podršku nabavke hrane, higijenskih sredstava, ljekova i ostalih potrepština za one građane koji, kako zbog svog stanja, tako i zbog preporuka, ne izlaze iz kuće i nemaju člana porodice ili nekog drugog ko bi to mogao da uradi za njih.

“Građani koji su u ovoj situaciji (starije osobe, osobe sa invaliditetom i drugi) mogu se obratiti Crvenom krstu, kako bi volonteri pružili ovaj vid podršk.

Molimo da ovaj servis koriste samo oni kojima je pomoć neophodna.

Broj 069 194 475 možete pozvati ukoliko vam je potrebna podrška volontera da umjesto vas obave potrebnu kupovinu ili slične obaveze, ako je preporuka da u ovoj situaciji ne izlazite. Servis je prvenstveno namijenjen starijim i drugim ranjivim kategorijama.

Broj 069 194 476 možete pozvati ukoliko vam je potrebna psiho-socijalna podrška naših psihologa – ako osjećate strah, uznemirenost, brigu i teško podnosite boravak u izolaciji zbog aktuelne situsacije”, saopšteno je iz Opštine Plav.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!