Korona virus: Širom svijeta preminulo 10.405 osoba, zaraženo 252.773, odlaže se sastanak vođa G7

Grad Njujork očekuje da će ostati bez medicinske opreme za dvije do tri sedmice. Njujorku je potrebno 45 miliona hirurških odijela, rukavica i maski u aprilu kako bi osigurao da se zdravstveni sistem može nositi s epidemijom korna virusa, kazao je portparol gradonačelnika Bila de Blasija

Foto: Printscreen

Prema podacima stranice Worldmeters, korona virusom je danas do 12 sati zaraženo 252.773 ljudi u svijetu. Ovaj virus direktno je uticao na smrt 10.405 osoba širom svijeta, dok ih se oporavilo 89.060.

U poređenju s podacima od osam sati primijetno je da je broj zaraženih porastao za 6.779 osoba, a broj umrlih za 357. Istovremeno se oporavilo 589 ljudi. 

Prema broju zaraženih, Kina je na prvom mjestu, a slijede je Italija, Španija, Iran, Njemačka, Sjedinjene Američke Države, Francuska i Južna Koreja. U prvih deset zemalja koje su zabilježile najveći broj zaraženih su i Švajcarska i Velika Britanija. 

U Španiji je naglo porastao broj umrlih, te je ova zemlja zauzela treće mjesto na crnoj statistici, dok je jutros bila četvrta. Španija je istovremeno druga zemlja u Evropi po smrtnosti od korona virusa. Zbog porasta broja oboljelih zdravstveni sistem u Španiji je pred kolapsom, pa će na posao biti vraćani penzionisani ljekari i medicinske sestre, biće zaposleni i studenti zadnje godine medicine. Od korona virusa u Španiji je do sada preminulo 1.002 ljudi. Zaraženo je skoro 20.000 ljudi, a 1.588 se oporavilo.

Grad Njujork očekuje da će ostati bez medicinske opreme za dvije do tri sedmice. Njujorku je potrebno 45 miliona hirurških odijela, rukavica i maski u aprilu kako bi osigurao da se zdravstveni sistem može nositi s epidemijom korna virusa, kazao je portparol gradonačelnika Bila de Blasija. 

Iran ima novih 149 smrtnih slučajeva od zaraze, a umrlo je 1.433ljudi. Iranski vrhovni vođa Ali Khmenei i predsjednik Rohani obećali su Irancima da će nadvladati smrtonosnu epidemiju kao što su izdržali i američke sankcije.

U Austriji 2.203 pozitivnih na korona virus.

U BiH je potvrđeno pet novih slučajeva zaraze. Broj je porastao na 69, prenosi “Avaz”.

U Njemačkoj su trenutno, prema jutrošnjim podacima nadležnih vlasti, 15.262 osobe inficirane korona virusom. Od pojave korona virusa u toj zemlji preminulo je 47 osoba, a 113 je izliječeno.

U Italiji je u posljednja 24 sata preminulo 427 osoba, čime je ta zemlja prestigla Kinu prema broju mrtvih, odnosno sa 3.405 smrtnih slučajeva.

U Hrvatskoj je registrovano osam novih slučajeva zaraze, potvrđeno je jutros. Ukupan broj zaraženih popeo se na 113. 

Broj potvrđenih slučajeva zaraženosti u Meksiku porastao je na 164. U Meksiku je juče registrovan prvi smrtni slučaj.

Vlasti Tajlanda zabilježile su 50 novih slučajeva zaraze.

U Srbiji je danas do posam sati registrovano 118 potvrđenih slučajeva korona virusa. Od posljednjeg izvještaja do osam sati danas, testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno.

Broj uvezenih slučajeva korona virusa u Kinu porastao na rekordan nivo.

Hrvatska je juče registrovala 21 novi slučaj zaraze, pa se broj slučajeva popeo na 110.

Američki predsjednik Donald Tramp otkazaće sastanak vođa G7, koji se u junu trebao da bude održan u Kamp Dejvidu, a umjesto toga će biti održana video konferencija, saopštila je Bijela kuća.

Saudijska Arabija do sada je potvrdila 274 slučaja zaraze virusom i nema smrtnih slučajeva.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!