Hrapović: Nije potvrđen nijedan slučaj zaraze, apelujem na javnost da ne diže paniku i ne širi dezinformacije

U laboratorijama Instituta za javno zdravlje tokom jučerašnjeg popodneva testirano je 5 osoba i svi rezultati su negativni što čini ukupno 44 testirane osobe od početka sprovođenja zdravstveno-sanitarnog nadzora i drugih mjera usmjerenih ka prevenciji importacije i suzbijanju infekcije, kazao je Hrapović

Kenan Hrapović (Foto: GOV.ME)

”U Crnoj Gori  do sada nije potvrđen ni jedan slučaj novog koronavirusa”, ponovio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.  

“U laboratorijama Instituta za javno zdravlje tokom jučerašnjeg popodneva testirano je 5 osoba i svi rezultati su negativni što čini ukupno 44 testirane osobe od početka sprovođenja zdravstveno-sanitarnog nadzora i drugih mjera usmjerenih ka prevenciji importacije i suzbijanju infekcije”, kazao je Hrapović.

Rezultati svih dosadašnjih analiza su negativni.

“Apelujem na javnost da ne diže paniku i unosi uznemirenost širenjem dezinformacija, prije svega putem društvenih mreža, naročito o tome da slučajevi postoje ali da se skrivaju. Apsolutni je imperativ i u interesu zaštite zdravlja cijelog stanovništva da komunikacija o eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom bude pravovremena”, kazao je Hrapović.  

On je kazao i da je nivo rizika od pojave koronavirusa u Crnoj Gori visok. 

 “Izvjesno je da će se pojaviti kod nas, a kada se to desi, javnost će biti obaviještena istog trenutka”, kazao je Hrapović, prenose “Vijesti”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!