Hrapović: Nije potvrđen nijedan slučaj zaraze, apelujem na javnost da ne diže paniku i ne širi dezinformacije

U laboratorijama Instituta za javno zdravlje tokom jučerašnjeg popodneva testirano je 5 osoba i svi rezultati su negativni što čini ukupno 44 testirane osobe od početka sprovođenja zdravstveno-sanitarnog nadzora i drugih mjera usmjerenih ka prevenciji importacije i suzbijanju infekcije, kazao je Hrapović

Kenan Hrapović (Foto: GOV.ME)

”U Crnoj Gori  do sada nije potvrđen ni jedan slučaj novog koronavirusa”, ponovio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.  

“U laboratorijama Instituta za javno zdravlje tokom jučerašnjeg popodneva testirano je 5 osoba i svi rezultati su negativni što čini ukupno 44 testirane osobe od početka sprovođenja zdravstveno-sanitarnog nadzora i drugih mjera usmjerenih ka prevenciji importacije i suzbijanju infekcije”, kazao je Hrapović.

Rezultati svih dosadašnjih analiza su negativni.

“Apelujem na javnost da ne diže paniku i unosi uznemirenost širenjem dezinformacija, prije svega putem društvenih mreža, naročito o tome da slučajevi postoje ali da se skrivaju. Apsolutni je imperativ i u interesu zaštite zdravlja cijelog stanovništva da komunikacija o eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom bude pravovremena”, kazao je Hrapović.  

On je kazao i da je nivo rizika od pojave koronavirusa u Crnoj Gori visok. 

 “Izvjesno je da će se pojaviti kod nas, a kada se to desi, javnost će biti obaviještena istog trenutka”, kazao je Hrapović, prenose “Vijesti”.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH