Skandal: Sveštenik SPC traži od vjernika novac za farbanje trobojki u CG (VIDEO)

Moramo da obezbijedimo ovoj djeci pare za farbu. Dolaze kod mene svakoga dana, traže mi za 50 i 100 litara farbe. 100 litara farbe je 100 eura. Farbaju igrališta okolo i mi moramo da im damo, kazao je sveštenik Radomir Nikčević. Protojerej stafrofor otac Radomir Nikčević je arhijerejski namjesnik SPC u Herceg Novom

Popovi i vladike Srpske pravoslavne crkve traže novac od naroda kako bi se kupila farba kojim će crtati trobojke u Crnoj Gori. Trobojke se iscrtavaju širom Crne Gore od kada je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji SPC traži da se povuče.

Ovo se vidi na snimku koji objavljuje CdM, na jednom od skupova, gdje sveštenik Radomir Nikčević jasno traži novac za farbanje trobojki. Kako se u snimku pominje vladika Longin, reklo bi se da je riječ o skupu u SAD, gdje služi Longin.

“Moramo da obezbijedimo ovoj djeci pare za farbu. Dolaze kod mene svakoga dana, traže mi za 50 i 100 litara farbe. 100 litara farbe je 100 eura. Farbaju igrališta okola i mi moramo da im damo. Ta boja, crvena, plava i bijela je boja istorijske Crne Gore. To nije boja uvezena, to je naša zastava istorijska. Moramo to da podržimo. Mnogo ljudi je na ulici, imamo mnogo izdataka, zato je važno da ih podržimo. Svako koliko može. Taj novac ide preko vladike Longina, našem mitropolitu. Time ćete svi biti ugrađeni u borbu u Crnoj Gori”, poručio je Nikčević na sastanku, prenosi portal CdM.

Protojerej stafrofor otac Radomir Nikčević je arhijerejski namjesnik SPC u Herceg Novom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!