Kako žive naši iseljenici u svijetu: Mnogo se radi, ali se puno i zaradi (VIDEO)

Naših ljudi, prema riječima Elvire Bekteši, pomoćnice direktora Uprave za dijasporu, ima svuda u svijetu pa čak i u Južnoj Africi. Najbrojniju dijasporu Crna Gora ima u Srbiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Švajcarskoj, Švedskoj, Turskoj, Sjevernoj Americi i Argentini

Elvira Bekteši (Foto: Printscreen)

Koliko naših iseljenika živi u insostranstvu niko ne zna, iako se često može čuti da još jedna Crna Gora živi van njenih granica.

Kako bi došli do preciznije brojke Uprava za dijasporu je pokrenula aplikaciju, kojoj se može pristupiti putem njihovog sajta i gdje se iseljenici mogu prijaviti.

Naših ljudi, prema riječima Elvire Bekteši, pomoćnice direktora Uprave za dijasporu, ima svuda u svijetu pa čak i u Južnoj Africi. Najbrojniju dijasporu Crna Gora ima u Srbiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Švajcarskoj, Švedskoj, Turskoj, Sjevernoj Americi i Argentini.

Naša dijaspora je izuzetno vezana za zavičaj i njihov ekonomski uticaj je veliki.

„Po podacima Centralne banke visina doznaka na godišnjem nivou u poslednjih nekoliko godina se kreće oko 500 miliona eura. Ovdje se radi samo o novcu koji dijaspora šalje bankarskim transakcijama, procjene su da privatnim kanalima stiže barem još toliko novca.“ istakla je Bekteši, koja je gostovala u jutarnjem programu TV Vijesti.

Pogledajte šta o životu u Švajcarskoj, Australiji i Americi kažu naši iseljenici.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!