Crnogorski državljanin u Kini zbog koronavirusa tražio izmještanje iz provincije Hubei

Prema informacijama Ambasade, u provinciji Hubei se nalaze tri crnogorska državljanina, od kojih su dva u gradu Vuhanu

Foto: Printscreen

Ambasada Crne Gore u NR Kini primila je danas prvi zahtjev od crnogorskog državljanina za izmještanje iz provincije Hubei koja je najviše pogođena koronavirusom.

“U toku je dobijanje dozvole od kineskih vlasti kako bi naš državljanin bio uspješno premješten u drugu kinesku provinciju, po njegovom zahtjevu”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva vanjskih poslova.

Prema informacijama Ambasade, u provinciji Hubei se nalaze tri crnogorska državljanina, od kojih su dva u gradu Vuhanu.

Imajući u vidu da je situacija podložna promjenama, crnogorska Ambasada pomno prati dešavanja i ukoliko bude dodatnih zahtjeva preduzeće sve potrebne aktivnosti kako bi na njih odgovorila pravovremeno.

“Ambasada Crne Gore u Pekingu je u stalnom kontaktu sa kineskim vlastima, ali i sa diplomatsko-konzularnim predstavništvima naših partnera iz NATO, kao i ambasadama zemalja Evropske unije. Više saveznika i partnera je ponudilo da kod eventualne repatrijacije – dobrovoljnog povratka njihovih državljana koje su u toku prihvate i crnogorske državljane”, saopšteno je CdM-u iz resora Srđana Darmanovića.

Kineske zdravstvene vlasti saopštile su u danas da su u nedjelju primile izvještaje o 2.829 novih potvrđenih slučajeva zaraze iz 31 provincije i Ksinjiang proizvodnog i građevinskog korpusa. Među smrtnim slučajevima, 56 se dogodilo u provinciji Hubei, a jedna na jugozapadu kineske opštine Chongking, saopštila je kineska Nacionalna zdravstvena komisija.

U nedelju je prijavljeno 5.173 sumnjivih slučajeva, saopštila je komisija. Ukupan broj potvrđenih slučajeva na kineskom tlu dostigao je 17.205, saopštila je komisija, napominjući da je od te bolesti umrla 361 osoba. Komisija je dodala da je 2.296 pacijenata i dalje u ozbiljnom stanju, a za 21.558 osoba se sumnja da su zaražene virusom. Posle oporavka iz bolnice je otpušteno 475 ljudi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!