Ministarstvo vanjskih poslova: Srpski diplomata prekršio dobru praksu u diplomatskim odnosima

Crna Gora se, kako ističu, u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji

U djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Crna Gora se, kako ističu, u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji, prenose „Vijesti“.

Ministar spoljnih poslova u vladi Srbije, Ivica Dačić, kazao je ranije da su crnogorske vlasti zabranile prisustvo sastancima državnih organa i institucija otpravniku poslova Ambasade Srbije u Podgorici, Ljubiši Milanoviću.

Zbog toga je, kako je kazao Dačić, Srbija primijenila recipročne mjere prema “ličnosti broj dva” crnogorske ambasade u Beogradu, ministru-savjetniku Ani Ražnatović.

“U djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama. U otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumijevanje, ambasador Republike Srbije je u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa“.

S druge strane, kako napominju, crnogorska diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, “poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije”, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!