Stampedo tokom pogrebne povorke za generala Sulejmanija: Najmanje 40 mrtvih, 213 povrijeđenih, sahrana odložena (VIDEO)

Iranska televizija je citirala šefa iranske hitne službe Pirhuseina Kulivanda koji je potvrdio da je u incidentu bilo povrijeđenih i mrtvih ljudi, ali nije davao detalje o žrtvama

Foto: Printscreen/The SUN

Najmanje 40 osoba danas je poginulo, a 213 je povrijeđeno kada je došlo do meteža u povorci u Kermanu uoči sahrane ubijenog iranskog generala Kasima Sulejmanija, prenijela je iranska državna televizija.

Prema posljednjim informacijama, sahrana koja je trebalo da bude održana u 14 časova po lokalnom vremenu, biće odložena zbog nesreće.

Iranska televizija je citirala šefa iranske hitne službe Pirhuseina Kulivanda koji je potvrdio da je u incidentu bilo povrijeđenih i mrtvih ljudi, ali nije davao detalje o žrtvama.

Zvaničnik je, prenosi “Blic”, rekao da je u stampedu povrijeđeno 213 ljudi.

“Do sada je u incidentu poginulo 40, a povrijeđeno 213 ljudi”, istakao je zvaničnik.

Incident se dogodio u Kermanu, rodnom gradu generala Sulejmanija koji je u petak ubijen po naređenju američkog predsjednika Donalda Trampa.

Stotine hiljade Iranaca jutros se okupilo u Kermanu uoči sahrane ubijenog generala. To je posljednja faza trodnevne povorke u znak žalosti za Sulejmanijem čije je tijelo prethodna dva dana nošeno Bagdadom i Teheranom kako bi se ožalošćeni građani oprostili od njega.

Tokom jučerašnje povorke na ulicama Teherana bilo je milion ljudi koji su uz povike “Smrt Americi” oplakivali Sulejmanija. Mnogi Iranci su drugog najmoćnijeg čovjeka u zemlji smatrali nacionalnih herojem, a vlada i vjerski vođe su se zakleli da će osvetiti njegovu smrt.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!