Protestne šetnje širom Crne Gore, u Podgorici povrijeđen policajac

Građani su u Zeti prešegali bor i blokirali ulicu. Nadležne službe su brzo reagovale i oslobodile put

Foto: RTCG

Grupa građana blokirala je večeras kružni tok u Zeti, u blizini Aerodroma Podgorica, a prilikom intervencije policije, prema informacijama reportera TVCG sa terena, jedan policajac je povrijeđen.

Građani su koristili i pirotehnička sredstva. Na tom dijelu puta stvorene su veće kolone automobila.

Građani su prethodno prešegali bor i blokirali ulicu. Nadležne službe su brzo reagovale i oslobodile put.

Kako saznaje Portal RTCG, blokiran je i kružni tok u Spužu.

BERANE: PROTESNA ŠETNJA PROTEKLA MIRNO

Grupa građana Berana i danas se okupila pred zgradom Opštine odakle su se u mirnom protestu, zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uputili ka manastiru Đurđevi stupovi na služenje molebana.

Protesna šetnja protekla je mirno, a organizatori su se zahvalili policiji koja im je obezbjeđivala bezbjedan prolaz preko saobraćajnica, piše Radio Berane.

PROTESNA ŠETNJA I U ANDRIJEVICI 

I građani Andrijevice šetali su danas od crkve do centra grada, nakon čega su se razišli.

Bijelo Polje (Foto: Printscreen)

Oni su prethodna dva dana protestvovali na magistrali prema Beranama.

PLUŽINE: PIVLJANI BLOKIRALI PUT PLUŽINE – NIKŠIĆ

Grupa Pivljana blokirala je put Plužine – Nikšić, na ulazu u Plužine, nakon liturgije koja je služena u crkvi Svetog Jovana Krstitelja u tom gradu. 

BIJELO POLJE: SLUŽEN MOLEBAN U CRKVI SVETIH APOSTOLA PETRA I PAVLA

Građani Bijelog Polja prisustvovali su večeras molebanu u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, a nakon toga su krenuli od Petrove crkve do ckrve Svetog Nikole u Nikoljcu, javlja dopisnik Radija Crne Gore.

“Ovo je dokaz i večeras da smo na pravom putu. Ako je iko u zadnjih decenija i godina pokazao ljubav, žrtvu i trud za ovu zemlju i narod, to je njegova crkva. I svako ko je danas ustao na tu i takvu crkvu nije prijatelj ove zemlje i ovoga naroda. Za nas je neprijatelj”, istako je je otac protojerej stavrofor Darko Pejić. 

HERCEG NOVI: BLOKIRALI SAOBRAĆAJNICU 15 MINUTA

U crkvi Svetog Spasa na Toploj i večeras je služen moleban u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, a zatim je od Tople ka manastiru Savina krenula litija, prenosi Radio Heceg Novi.

Nakon molitve u manastiru Savina litija je prošla i kružnim tokom u Meljinama, gdje su bile stacionirane policijske snage. Nakon blokade saobraćaja od 15 minuta, litija je krenula nazad ka manastiru Savina.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!