Crnogorska delegacija posjetila Islamsku zajednicu Plav – Gusinje u Njujorku

U prijateljskom razgovoru predsjednik Odbora Islamske zajednice Plav – Gusinje Smajlje – Smajo Srdanović upoznao je članove delegacije sa aktivnostima ove zajednice, uz zahvalnost na prvoj organizovanoj posjeti predstavnika države ovoj zajednici. Srdanović je izrazio uvjerenje da će ova posjeta doprinijeti jačanju veza zajednice sa matičnom zemljom Crnom Gorom kao i da je ovo novi početak saradnje

Crnogorska delegacija u čijem sastavu su, pored direktora Uprave za dijasporu mr Predraga Mitrovića, bili i ministar prosvjete Damir Šehović, direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović, posjetila je 17. decembra Islamsku zajednicu Plav – Gusinje u Njujorku.

Sastanku su prisustvovali i generalni konzul Crne Gore u Njujorku Željko Stamatović i konzul Amer Cikotić.

U prijateljskom razgovoru predsjednik Odbora Islamske zajednice Plav – Gusinje Smajlje – Smajo Srdanović upoznao je članove delegacije sa aktivnostima ove zajednice, uz zahvalnost na prvoj organizovanoj posjeti predstavnika države ovoj zajednici. Srdanović je izrazio uvjerenje da će ova posjeta doprinijeti jačanju veza zajednice sa matičnom zemljom Crnom Gorom kao i da je ovo novi početak saradnje.

Mitrović je izrazio zadovoljstvo što je po prvi put u posjeti Islamskoj zajednici Plav – Gusinje i izrazio nadu da će dobroj saradnji između Uprave i zajednice doprinijeti i lično upoznavanje i otvoreni razgovor. Mitrović je kazao da je ovaj susret znak da je Crna Gora na dobrom putu jačanja saradnje i još čvršćih odnosa Islamske zajednice i matične države. On je predstavnicima zajednice zahvalio na toplom prijemu i gostoprimstvu, saopšteno je iz Uprave za dijasporu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici ostalih udruženja iz Njujorka – Fondacije Gusinje, Euro Gusinja, Bošnjačkog saveza Crne Gore Njujork, Prijatelja Plava i Bošnjačko Američke Nacionalne Asocijacije.

Susret je organizovan uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Njujorku.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!