Bihorac dr Zećir Ramčilović potpredsjednik Skupštine Sjeverne Makedonije

On je narodni poslanik u tamošnjem parlamentu, naučni saradnik na Institutu za nacionalnu istoriju Republike Makedonije, a kroz svoj radni angažman radi na promociji i očuvanju tradicije, kulture i prava Bošnjaka u Republici Sjevernoj Makedoniji

Bihorac dr Zećir Ramčilović nedavno je imenovan za potpredsjednika Skupštine Sjeverne Makedonije.

On je narodni poslanik u tamošnjem parlamentu, naučni saradnik na Institutu za nacionalnu istoriju Republike Makedonije, a kroz svoj radni angažman radi na promociji i očuvanju tradicije, kulture i prava Bošnjaka u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Rođen je 1975. godine u Donjim Konjarima, doktorirao je istorijske nauke 2013. godine i prvi je doktor nauka iz plemena Ramčilović. Kruna njegovog istraživačkog rada je djelo “Bošnjaci u Makedoniji tokom 20-tog stoljeća”, s akcentom na kulturu i prosvjetu.

”Zahvaljujem se parlamentarnoj većini i svim poslanicima koji su me predložili i podržali moju kandidaturu za potpredsjednika Skupštine Republike Sjeverne Makedonije. Za mene to predstavlja veliku čast i obavezu za dalje djelovanje, ali i priznanje za posvećeni rad u zakonodavnom domu u proteklom periodu. Ovim se potvrđuje iskreni pristup vlasti u izgradnji društva sa jednakim mogućnostima i pravima, ali i sa jednakim dužnostima, obavezama i odgovornošću, bez obzira na etničku, vjersku ili drugu pripadnost. Očekujem da ovo postane praksa i da u svakom budućem parlamentarnom sastavu jedan od potpredsjednika bude iz reda manjebrojnih etničkih zajednica. Zbog toga osobita zahvalnost onim poslanicima manje brojnijih zajednica koji su to prepoznali, podržali me i glasali za mene. Vjerujem da će mi funkcija potpredsjednika Skupštine omogućiti da dam veći doprinos u razvoju parlamentarne demokratije i intenziviranju reformskih procesa. I, svakako, dostojanstveno ću predstavljati Skupštinu Republike Sjeverne Makedonije”, rekao je Ramčilović, prenosi Radio Petnjica.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!