Ambasada SAD u CG, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, realizuje 14 projekata vrijednosti nekoliko miliona eura

Ambasadorka Rajnke je rekla da je imala zadovoljstvo da obiđe jedan od završenih projekata, OŠ “18. oktobar” na Bioču, gdje je urađena zamjena stolarije, novi toaleti i učionica za potrebe vrtića i da se na licu mjesta uvjeri da je ovaj projekat bio od velike koristi đacima i nastavnicima, ali i lokalnoj zajednici. Rajnke je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i, kako je istakla, više nego prijateljskih odnosa dviju država

Foto: Ministarstvo prosvjete

Ambasada SAD u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, realizuje četrnaest projekata koji se odnose na obrazovnu infrastrukturu, čija je ukupna vrijednost nekoliko miliona eura.

U planu su novi projekti velike vrijednosti, o čemu su razgovarali ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i ministar prosvjete dr Damir Šehović.

Ambasadorka Rajnke je rekla da je imala zadovoljstvo da obiđe jedan od završenih projekata, OŠ “18. oktobar” na Bioču, gdje je urađena zamjena stolarije, novi toaleti i učionica za potrebe vrtića i da se na licu mjesta uvjeri da je ovaj projekat bio od velike koristi đacima i nastavnicima, ali i lokalnoj zajednici. Rajnke je izrazila zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i, kako je istakla, više nego prijateljskih odnosa dviju država.

Foto: Ministarstvo prosvjete

Šehović je saradnju sa Ambasadom SAD-a i značajne donacije koje se po tom osnovu opredjeljuju za crnogorski sistem obrazovanja ocijenio kao potvrdu kvalitetnih, sadržajnih i prijateljskih odnosa dviju država. On je zahvalio na ukupnoj podršci koju Crna Gora dobija od SAD-a, a posebno na podršci infrastrukturnim obrazovnim projektima. Rekao je da ona dolazi u trenutku kada i Vlada Crne Gore opredjeljuje najviše sredstava za obrazovanje ikada.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji su različitim fazama, od čega je značajan dio na sjeveru zemlje. Kako su najavili, u tom pravcu će se nastaviti, pa će se kroz partnerstvo i donacije raditi najvećim dijelom na obnovi školske infrastrukture na sjeveru.

Oni su najavli da će u narednom periodu detaljnije upoznati javnost o svim postojećim, ali i novim projektima na kojima će se raditi i zajednički obići objekte na kojima su radovi već završeni, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!