Osuđen na kaznu strijeljanjem: Pretukao bebu pa joj odrubio glavu, majka bila u kući, kad je vidjela prizor doktorka se onesvijestila

Viktar i Natalija su se opijali su svom stanu, a njihov sablasni provod naglo je prekinuo Leonid Kolb, otac malene djevojčice, kada je ušao u stan i ugledao jezivi prizor: njegova ćerka ležala je u lokvi krvi, a odrubljena glava pokraj njenog tijela

Viktar i Natalija na suđenju (Foto: YouTube/Printscreen)

Bjelorus Viktar Sharhel (48) osuđen je na smrtnu kaznu u svojoj zemlji zbog izuzetno okrutnog zločina. Streljački vod strijeljaće muškarca koji je proglašen krivim za premlaćivanje i odrubljivanje glave osmomjesečne curice.

Bebu Anu ubio je dok je njena majka Natalija Kolb, Viktarova prijateljica, bila u kući. Natalija je osuđena na 25 godina zatvora, a to je najteža kazna za ženu u Bjelorusiji.

Viktar i Natalija su se opijali su svom stanu, a njihov sablasni provod naglo je prekinuo Leonid Kolb, otac malene djevojčice, kada je ušao u stan i ugledao jezivi prizor: njegova ćerka ležala je u lokvi krvi, a odrubljena glava pokraj njenog tijela.

Nevina žrtva imala je 46 povreda na tijelu, a ubijena je kuhinjskim nožem.

“Kada je Leonid ušao u stan, ono što je ugledao ličilo je na scenu iz horor filmova. Doktorka Hitne pomoći se onesvijestila kada je ušla u stan”, ispričao je komšija.

Prije nego što su je mučki ubili, teško su je premlatili, a ubistvo su izvršili na posebno okrutan način, navodi se u obrazloženju presude pri Regionalnom sudu u Brestu.

Susjedi su medijima ispričali kako je par ubica djelovao srećno i da su ćerku krstili u Pravoslavnoj crkvi.

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko nedavno je dao naslutiti da će i dalje odobravati smrtne presude iako je ranije znao govoriti kako ima lične rezerve prema takvoj praksi.

“Ako narod tako glasa, ukinućemo zakon. Imali smo referendum. Mislite li da sam ja srećan zbog smrtne kazne? Ja potpisujem, a onda neko bude upucan”, rekao je on.

Podsjetio je da su Bjelorusi na referendumu 1996. godine glasali za vraćanje smrtne presude.

Bjelorusija je jedina evropska zemlja sa smrtnom kaznom. Termin smaknuća čuva kao državna tajna. Zatvorenike osuđene na smrt natjeraju da kleknu, zavežu im oči, a onda 

im pucaju u glavu. Javnost tek sedmicama ili mjesecima kasnije sazna za egzekuciju. Porodice ne dobiju mrtva tijela smaknutih, a lokacija gdje su pokopani takođe je državna tajna, prenosi “Jutarnji list”.

Slična metoda koristila se u doba Staljinove vladavine u SSSR-u. Samo muškarci u dobi između 18 i 65 godine mogu biti osuđeni na smrtnu kaznu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!