Dvojica američkih vojnika pretučeni u Zadru, napalo ih deset muškaraca (VIDEO)

Vojnici koji su u Zadar došli na odmor iz Virginie i Georgie napadnuti su nakon “tverkovanja” u klubu gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci. U napadu veće grupe muškaraca jedva su izvukli žive glave, zbog čega su završili u Hitnoj službi Opšte bolnice, gdje im je zbog raskrvarenih glava, podliva i zadobijenih udaraca pružena ljekarska pomoć

Foto: Printscreen

Dvojica Afroamerikanaca, vonici američkih vazdušnih snaga, brutalno su pretučeni u subotu veče u zadarskom noćnom klubu “Opera”. Vojnici koji su u Zadar došli na odmor iz Virginie i Georgie napadnuti su nakon “tverkovanja” u klubu gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci.

U napadu veće grupe muškaraca jedva su izvukli žive glave, zbog čega su završili u HHitnoj službi Opšte bolnice, gdje im je zbog raskrvarenih glava, podliva i zadobijenih udaraca pružena ljekarska pomoć.

“Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset hrvatskih muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive”, rekao je šokirani 24-godišnji vojnik koji je svoje prvo takvo iskustvo podijelio na društvenim mrežama gdje je dobio podršku prijatelja iz svoje jedinice, poznanika i prijatelja koje ima širom svijeta.

“Iz zadarske policije su nam potvrdili da se u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu ‘Opera’ u zadarskim Jazinama dogodio incident u kojem su pretučena dvojica američkih državljana od 25 i 24 godine. Policija je prijavu dobila oko 3:20 sati, a napad se dogodio oko 3:10. U napadu na dvojicu američkih vojnika učestvovalo je više nepoznatih osoba koje su im nanijele lakše tjelesne povrede udarajući ih šakama i nogama u glavu. Prva policijska stanica intenzivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopšte napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, ali istraga će pokazati je li u fizičkom napadu na gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog djela”, piše portal Zadarski.hr.

Noćni klub “Opera” u vlasništvu je zagrebačke kompanije “Nas 4”, odnosno bivšeg gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića i njegovog poslovnog partnera Slobodana Matende iz Splita.

“Putovanje koje je počelo tako lijepo završilo se na tako užasan način, ali zahvalan sam što smo moj prijatelj i ja živi! Imamo nekoliko udaraca i masnica, ali bićemo dobro!”, rekao je 24-godišnjak iz Doeruna u Georgiji.

Njegov prijatelj 25-godišnjak iz Richmonda u Virginiji podijelio je na društvenim mrežama istu priču iz zadarske bolnice gdje su obojica bili smješteni uz pratnju policije. Na objavljenom videu vidi se njihovo putovanje kolima hitne pomoći i dolazak u čekaonicu Hitne službe, a u pozadini policajac koji razgovara s medicinskim osobbljem. Na objavljenim videima pokazuju povrede koje su zadobili po glavi. Jednom je raskrvavljen obraz, drugome usna i natučeno lijevo oko. “Isuse, Isuse…” ponavljali su obojica čekajući intervenciju ljekara. Deklarišu se kao gej i u svojoj jedinici, što su takođe objavili na društvenim mrežama.

“Doslovno smo spašavali život. Jedna domaća djevojka nam je pomogla da odemo u bolnicu i ona je sada naš anđeo”, rekao je drugi američki vojnik koji je u zadarskom klubu doživio nezapamćeno nasilje.

Vojnici su prethodno zabavljali na poluostrvu gdje su večerali, a poslije su zabilježili i “tverkovanje” blizu zadarskih bedema u blizini zgrade Peglice, gdje se vidi i policijski automobil. Svoj provod su zabilježili na društvenim mrežama.

“Žao nam je što ste to morali proći, uz vas smo svi. Ne razumijemo šta se to događa tamo ljudima i zašto mrze. Hvala Bogu sad ste na sigurnom”, poručili su im prijatelji preko društvenih mreža nakon što su u nedjelju veče objavili da su iz Zadra odletjeli u Frankfurt.

“Hvala svima koji su nam dali podršku. Napokon smo se vratili kući!”, poručili su vojnici nakon incidenta u Zadru.

Policija o ovom incidentu u nedjelju i ponedjeljak nije službeno izvijestila javnost, iako se na jednom od video snimaka američkih vojnika vidi da su u bolnicu došli u pratnji zadarskih “plavaca” i da su se zabavljali u klubu “Opera”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!