Četvorogodišnjem Orsonu potrebna pomoć za liječenje akutne limfoblastne leukemije

Nakon uspostavljanja dijagnoze njegova tetka Anita Kolenović pokrenula je na sajtu Gofundme.com akciju sakupljanja pomoći za dječaka

Foto: Gofundme.com

Četvorogodišnjem Orsonu prošle sedmice dijagnostikovana je akutna limfoblastna leukemija.

Nakon uspostavljanja dijagnoze njegova tetka Anita Kolenović pokrenula je na sajtu Gofundme.com akciju sakupljanja pomoći za dječaka.

Za samo 19 časova sakupljeno je 54.855 dolara.

Foto: Gofundme.com

Anitino pismo prenosimo u cjelosti:

Život je doživio nezamisliv preokret prošle sedmice kada je četvorogodišnjem Orsonu dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija.

Doveli smo ga na pregled zbog bolova u nogama – u roku od nekoliko sati primljen je u bolnicu nakon što smo dobili alarmantni nalaz krvi. Narednih nekoliko dana radili su razne preglede kako bi otkrili njegovu dijagnozu.

Orson će provesti naredne mjesece u pedijatrijskoj jedinici, gdje će biti podvrgnut intenzivnom i agresivnom liječenju u borbi protiv ovog galopirajućeg oblika raka, gdje se previše koštanih nezrelih bijelih krvnih zrnaca nalazi u koštanoj srži i krvi. Moji nećak i njegova porodica započinju ovu dugotrajnu borbu uz puno ljubavi i utjehe.

Ovdje smo svi da pokažemo ljubav i podršku Orsonu i njegovoj porodici. Svakog dana kod 230 djece se dijagnostikuje rak. Molimo vas da nam pomognete da podignemo svijest o našoj djeci i generacijama koje dolaze. Bog vas sve blagoslovio i mi osjećamo vašu ljubav i molitve”.

Novac za Orsonovo liječenje možete uplatiti OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!