Rožajcu Bakiru Matoviću pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Esada Ramovića

Matović je optužen da je 26. novembra 2012. u Rožajama pokušao da ubije sugrađanina Esada Ramovića, ranivši ga hicem iz pištolja. Ramović je zbog teških tjelesnih povreda ostao nepokretan

Zgrada Višeg suda u Bijelom Polju (Foto: Fokuspress.com)

Rožajac nastanjen u Baru, Bakir Matović, osuđen je danas u Višem sudu u Bijelom Polju na pet godina zatvora, zbog pokušaja ubistva Esada Ramovića.

Obrazlažući presudu, sudija Šefkija Đešević je kazao da u novom postupku nije bilo nikakvih novih činjenica u u odnosu na ranije suđenje, kada je od Apelacionog suda osuđen na istu kaznu zatvora, pišu “Vijesti”.

Matović je u tom sudu u maju 2015. godine, u odsustvu zbog bjekstva, bio osuđen na četiri godine zatvora, ali je tu kaznu Apelacioni sud povećao za jednu godinu.

Za Matovićem je ranije NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu radi izdržavanja kazne zatvora u Crnoj Gori u trajanju od pet godina zbog počinjenog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Matović je optužen da je 26. novembra 2012. u Rožajama pokušao da ubije sugrađanina Esada Ramovića, ranivši ga hicem iz pištolja. Ramović je zbog teških tjelesnih povreda ostao nepokretan.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!