Marković u Bijelom Polju: Zlonamjerni su navodi da se u sjever ne ulaže (VIDEO)

Marković je istakao da se u Kolašinu na današnji dan, u okviru projekta koji je u toku, troši 30 miliona eura za razvoj infrastrukture i novog sklijaškog centra i da se 23 miliona eura troši u Bijelom Polju. “Mi ne govorimo o projektu koji treba da se radi već o projektu koji se realizuje. Ja sam jutros kao građanin bio oduševljen kada sam pogledao na portalima i na Twitteru sliku nove žičare koju je Lajtner postavio sve do vrha Cmiljače od 1400 i već sam govorio o Đalovića pećini, to je 18 miliona vrijednosti projekta”, kazao je premijer

Marković na sastanku sa predstavnicima NVO u Bijelom Polju

Zlonamjerni su navodi da se u sjever ne ulaže, kazao je premijer Duško Marković tokom razgovora sa predstavnicima nevladinih organizacija tog regiona.

On je istakao da se u Kolašinu na današnji dan, u okviru projekta koji je u toku, troši 30 miliona eura za razvoj infrastrukture i novog sklijaškog centra i da se 23 miliona eura troši u Bijelom Polju.

“Mi ne govorimo o projektu koji treba da se radi već o projektu koji se realizuje. Ja sam jutros kao građanin bio oduševljen kada sam pogledao na portalima i na Twitteru sliku nove žičare koju je Lajtner postavio sve do vrha Cmiljače od 1400 i već sam govorio o Đalovića pećini, to je 18 miliona vrijednosti projekta”, kazao je premijer.

Na kritike da nije razvoj graditi puteve, već da treba otvarati fabrike, Marković je zapitao ko će graditi fabrike ako nema puteva.

“Ko će da napravi održivi bizni plan ako nema puta, ako nema energetsko napajanje, ako nema interneta, ili ako nemate neku drugu infrastrukturu. Mi trošimo desetine miliona eura na sjeveru danas za razvoj putne, energetske i digitalne infrastrukture. Ministarstvo poljoprivrede ulaže u nove vodovode i druge podsticaje. Bez toga nema kompanija”, dodao je Marković.

On je, prenosi rtcg.me, ocijenio da je to možda trebalo uraditi ranije, ali istakao da se moralo krenuti u tom pravcu.

“I krenuli smo”, kazao je Marković.

Vlada je, kazao je on, posvećena konstruktivnom dijalogu sa predstavnicima civilnog sektora, “jer kao donosioci odluka želimo da one budu odraz cijelog društva”.

“Potreban nam je dijalog sa NVO. Mi cijenimo doprinos civilnog sektora realizaciji politika”, rekao je premijer Marković otvarajući okrugli sto “Saradnja Vlade i nevladinih organizacija – ključ razvoja civilnog društva”.

Vlada se, rekao je premijer, pažljivo odnosi prema sugestijama i kritikama koje dolaze iz civilnog sektora i odgovore na njih kreira na sistematičan i održiv način. On je kazao i da Vlada ne pripisuje sebi postignute rezultate, iako je u javnosti jedina odgovorna ako uspjeh izostane.

Predsjednik Vlade je istakao da su uspjesi u ispunjavanju evropske agende rezultat zajedničkog rada Vlade i organizacija civilnog društva koje su dio pregovaračke strukture.

Osvrćući se na oblasti zajedničkog rada i rješavanje problema, premijer Marković je pohvalio doprinos NVO sa sjevera pitanjima ekologije i zaštite životne sredine.

“NVO sa sjevera su snažno i direktno otvorile pitanje pojedinaca i privatnih kompanija koje negativno utiču na nase životno okruženje”, kazao je premijer i podsjetio na primjere nedavnog zagađenja Ćehotine u Pljevljima i Lima u Bijelom Polju, gdje je država reagovala kroz saradnju sa lokalnim NVO.

Odgovor na pitanja zaštite živnotne sredine, naglasio je predsjednik Marković, jeste odgovor koji moramo dati za bolju budućnost generacija koje dolaze.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!