Apokaliptične scene na Bahamima: Uragan nosio krovove i auta, poginuo osmogodišnji dječak (VIDEO)

Uragan je skidao krovove sa kuća, prevrtao automobile, pričinjena je velika šteta infrastrukturi, nestalo je vode i struje. Dorijan, koji je prerastao u kategoriju pet, što znači da može da izazove katastrofalne nivoe razaranja, najjači je uragan koji je pogodio Bahame u novijoj istoriji

Foto: Printscreen (Global News)

Uragan Dorijan, najsnažnija oluja na planeti ove godine, pogodila je sjeverne Bahame, saopštio je Nacionalni centar za uragane SAD (NHC).

Kako prenosi “Blic”, trenutno pada jaka kiša i duva vetar jačine 290 km/h, ali stižu i vijesti o stradalima.

Američki mediji javljaju da je poginuo osmogodišnji dječak dok je njegova porodica pokušala da se skloni.

Kako se navodi, njegova sestra se vodi kao nestala.

Dorijan je udario u ostrvo Elbou Kej na Bahamima kao oluja pete kategorije, sa vjetrom koji je duvao brzinom od 295 kilometara na čas. Drugo kopno na koje je naišao bio je ostvro Grejt Abako, na oko 280 kilometara od obale Floride.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci ogromne štete koju je uragan za sobom ostavio.

CNN javlja da je nekoliko kuća na ostrvu Abako uništeno ili da su ostale bez krova.

Američki nacionalni centar za uragane upozorio je stanovnike Bahama da ne izlaze iz kuća jer se očekuje udar koji bi nivo vode mogao da podigne do sedam metara.

Uragan je skidao krovove sa kuća, prevrtao automobile, pričinjena je velika šteta infrastrukturi, nestalo je vode i struje.

Dorijan, koji je prerastao u kategoriju pet, što znači da može da izazove katastrofalne nivoe razaranja, najjači je uragan koji je pogodio Bahame u novijoj istoriji.

Hoteli su zatvoreni, a na stotine ljudi se već smjestilo u škole, crkve i druga skloništa.

Nakon Bahama, očekuje se da uragan sutra u popodnevnim satima pogodi SAD.

Stanovništvo je još u skloništima, bez struje, prenosi CNN, i navodi da se tek u jutarnjim časovima očekuju prve procjene štete.

Američki mediji su prethodno prenijeli da je uragan pričinio veliku štetu u nekim djelovima Bahama gdje su uništene kuće i poplavljena cijela naselja. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!