Užas u Beogradu: Penzioner u kontejneru pronašao tek rođenu bebu

U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomjeram đubre ne bih li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava, vidno uznemiren ispričao je za “Blic” penzioner

Foto: Printscreen

Tek rođenu bebu ostavljenu u kontejneru pronašao je jutros penzioner Slobodan Cvetković iz beogradskog naselja Žarkovo, piše “Blic”. Odmah je alarmirao policiju i Hitnu pomoć, a detalji koje je otkrio tom listu pokazuju da je novorođenče samo pukim sticajem srećnih okolnosti preživelo.

Cvetković je rano jutros izašao da prošeta psa, a kada je njegov izmet htio da baci u đubre i približio se kontejnerima čuo je da iz njega dopire zvuk, koji je opisao “kao neko stenjanje”.

“U prvom trenutku pomislio sam da je neka mačka upala u kontejner. Počeo sam da pomjeram đubre ne bih li je pronašao i oslobodio, a onda sam ugledao zatvorenu kesu iz koje se taj zvuk čuo. Otvorio sam je u ugledao bebu, tek rođenu, bila je još sva krvava”, vidno uznemiren ispričao je za “Blic” penzioner.

Kako je rekao, kada je kesu otvorio beba nije plakala, već je samo stenjala.

Šokiran i potresen prizorom odmah je otrčao u stan, koji se nalazi u neposrednoj blizini kontejnera, ispričao supruzi šta je vidio i pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Potom je, kako je rekao, zajedno sa suprugom otišao ponovo do kontejnera.

Kako saznaje “Blic”, bebu u prvom trenutku niko nije smio da uzme, jer su se plašili da je ne povrijede, ali je dobra okolnost bila ta što su Hitna pomoć i policija došli nevjerovatno brzo, posle svega nekoliko minuta.

Tada su vidjeli da je riječ o tek rođenom dječaku, koji je na sebi još imao pupčanu vrpcu i posteljicu i da je bio sav krvav, što ukazuje na to da je u kontejner ostavljen neposredno po rođenju.

Ovaj par, kao i ostale komšije, svjedoče da su još oko četiri- pet sati čuli bebin plač, ali su svi pomislili da je to beba iz komšiluka, jer u zgradi imaju malo dijete.

“Pomogao bih i mačetu i kučetu, a kamoli djetetu. Nije mi palo na pamet da ću u đubretu pronaći bebu. Sve ovo me je mnogo pogodilo. I sam imam četvoro unučadi, od kojih je jedna beba”, ispričao je za “Blic” penzioner Cvetković, koji nije mogao da sakrije suze.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!