Ukrali su joj psa prije dvije godine: Prepoznala ga je na slici lutalice, a njihov susuret će vas rasplakati

Kada je pas stigao u sklonište volonteri su ga fotografisali i sliku podijelili na društvenim mrežama kako bi pronašli potencijalne udomitelje. S obzirom na njegovo stanje i vrijeme koje će mu biti potrebno da ozdravii, vjerovatnoća da će jadni pas privući nečiju pažnju bila je malena, ali tuga koja se vidjela u njegovim očima pogodila je mnoge ljude

Početkom ovog mjeseca volonteri jednog skloništa u Ukrajini primili su velikog plavookog psa prema kojeg život na ulici i nije baš mazio. Izgladnjelo tijelo i prljavo krzno dali su naslutiti sve muke koje je pas prošao.

Spasioci su bili odlučni u tome da mu pronađu dom, ne sluteći da ga on već ima i da nekome strašno nedostaje.

Kada je pas stigao u sklonište volonteri su ga fotografisali i sliku podijelili na društvenim mrežama kako bi pronašli potencijalne udomitelje.

S obzirom na njegovo stanje i vrijeme koje će mu biti potrebno da ozdravii, vjerovatnoća da će jadni pas privući nečiju pažnju bila je malena, ali tuga koja se vidjela u njegovim očima pogodila je mnoge ljude.

Ljudi su dijelili njegove fotografije u nadi da će mu pomoći pronaći dom.
Samo dva dana kasnije, sklonište je kontaktirala žena čiji je pas ukraden iz dvorišta 2017. godine. Ona je vidjela objavu na Facebooku i primjetila da pas nevjerovatno liči na njenog ukradenog ljubimca.

Foto: Printscreen/Facebook

“Tražila je svog psa pune dvije godine”, rekla je Galina Lekunova iz skloništa The Dodo.

Slijedećeg dana žena je stigla u sklonšte. Susret s psom je bio srceparajući i ubrzo više nije bilo nikakve sumnje da su se pronšli nakon dvije duge godine.

Pas, čije je ime Lord, dugo je čekao na ovaj trenutak. Konačno je opet tamo gdje pripada – sa svojom porodicom, i to zahvaljujući ljudima koji su dijelili njegovu fotografiju, piše ekskluziva.online.

“Zahvaljujemo svima koji su dijelili naš post”, napisali su na stranici skloništa.

“Zahvaljujući vama život psa je spašen, a mir vraćen duši njegovog vlasnika!”

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!