Objavljen fotorobot ubice Bosanca Samira Halkića, pretpostavlja se da je Albanac

Kako navodi policija, ubica je starosti između 30 i 35 godina, visok između 180 cm i 185 cm, debeo/korpulentno građen, težine oko 130 kg, tamno braon ili crne kose, s održavanom trodnevnom bradom, koji govori albanski jezik čime se sugeriše da je porijeklom iz Albanije ili s Kosova

Austrijski istražitelji još tragaju za muškarcem koji je u utorak naveče u Salzburgu ubio Samira Halkića (46) i ranio njegovog 24-godišnjeg sina Dženisa. Policija je danas objavila fotorobot napadača i pozvala sve koji ga znaju da to jave direktno, a ne preko društvenih mreža.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je Albanac, koji je zapucao na državljane BiH, piše fokus.ba.

Jednim hicem je ubio Samira, dok je Dženisa pogodio u nogu i pobjegao. Zločinu je svjedočio veliki broj građana, od kojih je policija uzela izjave.

Sudeći prema onome što su očevici kazali, napadač je imao brkove.

Kako navodi policija, ubica je starosti između 30 i 35 godina, visok između 180 cm i 185 cm, debeo/korpulentno građen, težine oko 130 kg, tamno braon ili crne kose, s održavanom trodnevnom bradom, koji govori albanski jezik čime se sugeriše da je porijeklom iz Albanije ili s Kosova.

Ubica je bio obučen u tamnosmeđu prugastu polo majicu, tamnoplave pantalone i patike.

Kobne noći u 22:30 sati ispred ugostiteljskog objekta “Cafe Bar Lounge Focus” Dženis se potukao sa muškarcem čiji identitet nije poznat.

Mladić je potom pozvao oca Samira u pomoć. Stariji Halkić ubijen je pred sinom. Iako je Hitna pomoć odmah stigla na mesto događaja, Samiru, nažalost, nije bilo spasa, dok mu je sin prevezen u bolnicu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!