Marković povodom dvije godine članstva CG u NATO-u: Učvrstili smo sigurnost i bezbjednost zemlje

Građani Crne Gore mogu da budu ponosni što naša država ravnopravno stoji rame uz rame sa najsnažnijim demokratijama svijeta, kroz ulogu saveznika u globalnim izazovima koji dotiču svaki kutak planete. To i jeste dio najboljih tradicija Crne Gore, da smo uvijek tamo gdje smo potrebni našim partnerima. Ali danas, za razliku od mnogo drugih prilika u našoj istoriji, mi iza sebe imamo saveznike koji su spremni da nam pomognu u svakom izazovu, i u bilo kojem trenutku,rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u obraćanju građanima povodom druge godišnjice članstva naše zemlje u NATO-u

Foto: GOV.ME

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je građanima da su protekle dvije godine članstva Crne Gore u NATO-u potvrdile da smo ulaskom u Sjevernoatlantski savez učvrstili sigurnost i bezbjednost zemlje, doprinijeli stabilnosti našeg okruženja i stvorili preduslove za razvoj i bolji život građana, te da možemo biti ponosni time što se Crna Gora u društvu najsnažnijih demokratija svijeta.

„Prvi put smo dobili priliku da vrijednosti kojima prirodno pripadamo čuvamo i promovišemo zajedno s 28 zemalja saveznica u Alijansi. Učvrstili smo sigurnost i bezbjednost zemlje, doprinijeli stabilnosti našeg okruženja i na suštinski način obezbijedili preduslove za razvoj i bolji život građana. Bez stabilnosti nema napretka – a to najbolje zna i osjeća svaki stanovnik Balkana. Građani Crne Gore mogu da budu ponosni što naša država ravnopravno stoji rame uz rame sa najsnažnijim demokratijama svijeta, kroz ulogu saveznika u globalnim izazovima koji dotiču svaki kutak planete. To i jeste dio najboljih tradicija Crne Gore, da smo uvijek tamo gdje smo potrebni našim partnerima. Ali danas, za razliku od mnogo drugih prilika u našoj istoriji, mi iza sebe imamo saveznike koji su spremni da nam pomognu u svakom izazovu, i u bilo kojem trenutku“,rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u obraćanju građanima povodom druge godišnjice članstva naše zemlje u NATO-u.

Premijer je rekao da je članstvo u NATO-u mnogo više od vojnog savezništva jer ono doprinosi rastu stranih investicija i posjeti većeg broja turista, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

„Ono u šta ste mogli da se uvjerite u protekle dvije godine je rast direktnih stranih investicija ne samo iz država članica Alijanse. Članstvo u NATO-u osnovano možemo dovesti u direktnu korelaciju sa investicionim pokazateljima i rekordima u turizmu. Vjerujem i da i oni koji nijesu podržavali put Crne Gore u Sjevernoatlantsku zajednicu danas vide da je ona neodvojiva od našeg budućeg članstva u Evropskoj uniji, kojem je Crna Gora ukupnim društvenim napretkom i preobražajem svakog dana sve bliža“, poručio je povodom dvogodišnjice članstva Crne Gore u NATO-u premijer Duško Marković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!