Rat crnogorskih klanova proširio se na Evropu: Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni na spavanju?

Prema nepotvrđenim informacijama, ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na Mijovića, Jovanovića, Pavićevića i Veškovića. Njemački mediji prenijeli su da je policija u kući zatekla užasan prizor, a da je jedan od ranjenih muškaraca helikopterom transportovan u bolnicu

Darko Mijović (Foto: Facebook)

Njemačka policija pokušava da utvrdi ko su napadači i koliko ih je juče u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst – kada su iz vatrenog oružja ubijena dva crnogorska državljanina i isto toliko njih ranjeno.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na spavanju su likvidirani Podgoričanin Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je Alan Kožar.

Zbog toga ovdašnja policija, saopšteno je nezvanično, taj zločin pripisuje ratu crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na Mijovića, Jovanovića, Pavićevića i Veškovića.

Njemački mediji prenijeli su da je policija u kući zatekla užasan prizor, a da je jedan od ranjenih muškaraca helikopterom transportovan u bolnicu.

Novinari pišu da je nedugo nakon ubistva privremeno evakuisano oko 120 stanovnika iz okolnih kuća jer je policija posumnjala da je postavljen eksploziv pod automobile koje su koristili ubijeni i ranjeni.

Za to vrijeme stručnjaci za eksploziv uz pomoć robota pregledali su automobile parkirane ispred kuće na uglu ulica Amtstrase i Berlinerstrase.

Portal lr-online.de objavio je da je u ranim popodnevnim satima evakuacija podignuta na viši nivo, i da je blokiran okrug Spree-Neisse, na jugoistoku njemačke savezne države Branderburg.

Najavili su i da će se tužilaštvo koje rukovodi istragom oglasiti u utorak ujutro.

“Vijestima” je iz Uprave policije nezvanično rečeno da kolege iz Njemačke nijesu od njih tražile ni potvrdu identifikacije ubijenih i ranjenih, ali ni pomoć u istrazi.

“Kancelarija Nacionalnog centralnog biroa Interpola Podgorica poslala je upit Interpolu Njemačke, i čekamo odgovor”, rečeno je nezvanično iz te institucije.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su od njemačkih kolega obaviješteni o ubistvu crnogorskih državljana.

Mijović je 29. marta oslobođen optužbi da je 8. jula 2016. godine, sa Baraninom Vladimirom Ulamom, na podmukao način ubio Petrovčanina Nemanju Medina.

Oslobođen je i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubistva nakon izvršenog krivičnog djela.

Mijoviću je istog dana ukinut pritvor.

“Vijesti” saznaju da se ubijeni Mijović upravo u spuškom zatvoru zbližio sa škaljarcima i da je prije nekoliko dana otputovao iz Crne Gore.

Navodno, ranjeni Pavićević kum je Vladimira Ulame.

Ubistvo u Njemačkoj nije prvi obračun ovdašnjih klanova van granica Crne Gore. Žrtve kokainskog rata padale su u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Austriji…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!