Riješen slučaj trostrukog ubistva: Policija ubicu našla u kokpitu i izvela pred šokiranim putnicima

Nakon ubistava Martin se odselio iz Kentuckyja i u vrijeme hapšenja živio je u Sjevernoj Karolini. Uredno je radio kao pilot za American Airlines, a s obzirom da je uhapšen u kokpitu, na fotografiji iz policijske stanice Martin je u pilotskoj uniformi

Christian Richard Martin (Foto: Printscreen)

Pilot Christian Richard Martin uhapšen je u subotu u vazdušnoj luci Louisville dok se pripremao da poleti avionom u Sjevernu Karolinu. Optužen je za tri ubistva, palež, pokušaj paleža, provalu i uništavanje dokaza, javlja Sky News.

Tužilaštvo smatra da je odgovoran za smrt Calvina i Pamele Phillips i njihovog susjeda Edwarda Dansereaua. Tijelo ustrijeljenog Calvina Philipsa pronađeno je u njegovom domu u Pembrokeu u Kentuckyju, a u kukuruzištu nekoliko kilometara dalje otkrivena su tijela njegove supruge Pamele i Edwarda Dansereaua u zapaljenom autu.

Nakon ubistava Martin se odselio iz Kentuckyja i u vrijeme hapšenja živio je u Sjevernoj Karolini. Uredno je radio kao pilot za American Airlines, a s obzirom da je uhapšen u kokpitu, na fotografiji iz policijske stanice Martin je u pilotskoj uniformi.

Policija je osumnjičenika odmah stavila u lisice i prošetala kroz avion na očigled šokiranih putnika.

“Ovako nešto smo vdijeli samo u filmovima. Bilo je jako napeto, a čini mi se da su njegove kolege znale da nešto s njim nije u redu”, rekla je putnica Ashley Martin za WDRB.

Do suđenja će biti u pritvoru u Christian Countyju, gdje su se ubistva dogodila.

Tužilac Andy Beshear iz Kentuckyja preuzeo je slučaj 2017. nakon što ga je kontaktirao Phillipsov sin i kazao da se boji kako je istraga zamrla. Rođaci su u izjavi saopštili da ih “progoni ono što im je počinjeno, ali da ih nadalje progoni pomisao da je neko i dalje slobodan činiti štogod poželi”, prenosi “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!