Srbija stavila pod pojačani nadzor i kontrolu Šekija Radončića

Nakon nekih sat i po, pozvao me policajac da uđem unutra. Vratio mi je dokumenta i rekao da mogu da nastavim put. Na moje pitanje po kom osnovu sam zaustavljen i ovako šikaniran rekao mi je sam da sam, kako pokazuje i kompjuter, stavljen na mjere nadzora i kontrole. I da mi ništa dalje od toga ne može reći. Okrenuo sam se i vratio u CG, rekao je Radončić za portal AntenaM

Šeki Radončić (Foto: Facebook)

Na graničnom prelazu Dobrakovo, između Crne Gore i Srbije, juče nakon 15 sati srbijanska policija je, nakon legitimisanja, naredila publicisti i novinaru Šekiju Radončiću da se parkira sa strane i da ne izlazi iz auta i da čeka dalje upute.

Tek nakon sat i po, Radončiću su vraćena dokumenta i saopšteno mu je da je zadržan zbog toga što je stavljen pod mjere nadzora i kontrole srbijanske policije i da može da nastavi put.

Navodno, mjera nadzora i kontrole podrazumijeva 24-satno fizičko praćenje, kao i prisluškivanje telefona osobe pod nadzorom.

Povodom jučerašnjeg događaja, Radončić za portal AntenaM priča:

“Na graničnom prelazu Dobrakovo srbijanskom policajcu sam, negdje oko 15,:30h, dao dokumenta na uvid. Nakon ukucavanja podataka u kompjuter, izašao je iz ‘kućice’ i povišenom tonom mi naredio da se parkiram sa strane. To mi se prvi put desilo na bilo kojem graničnom prelazu, a preko Dobrakova sam prošao na stotine puta. Parkirao sam se i izašao iz auta, ali mi je policajac rekao da se vratim u kola i da ne izlazim.

Naravno, nakon nekog vremena sam izašao iz kola, ušao u njihov objekat, objasnio da sam novinar i pitao da li sam uhapšen i zašto mi je uskraćena sloboda kretanje. Rekli su da čekaju dalje naredbe od pretpostavljenih.

Nakon nekih sat i po, pozvao me policajac da uđem unutra. Vratio mi je dokumenta i rekao da mogu da nastavim put. Na moje pitanje po kom osnovu sam zaustavljen i ovako šikaniran rekao mi je sam da sam, kako pokazuje i kompjuter, stavljen na mjere nadzora i kontrole. I da mi ništa dalje od toga ne može reći. Okrenuo sam se i vratio u CG.

Naravno, pošto nikada u životi nijesam počinio bilo kakvo krivično djelo, niti sam član bilo kakvih mafijaških klanova, niti sam dio tog miljea, postavlja se logično pitanje: da li je nakon crnogorskih političara i sportista, sada započela hajka i na nezavisne i crnogorski opredijeljene novinare”. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!