Ranko Krivokapić se povlači sa čela SDP-a?

On je to saopštio stranačkim kolegama na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a, koja je maločas završena. Vanredna sjednica Predsjednistva SDP-a zakazana je nakon dešavanja u Kotoru, gdje su odbornici SDP-a sa lokalnom opozicijom smijenili gradonačelnika Vladimira Jokića

Foto: sdp.co.me

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić odlučio je da se povuče sa čela stranke, saznaju “Vijesti”.

On je to saopštio stranačkim kolegama na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a, koja je maločas završena.

Krivokapićev naslijednik biće biran na redovnom kongresu, najavljenom za jun.

Vanredna sjednica Predsjednistva SDP-a zakazana je nakon dešavanja u Kotoru, gdje su odbornici SDP-a sa lokalnom opozicijom smijenili gradonačelnika Vladimira Jokića.

Krivokapićeva partija se zbog toga našla na udaru opizicionih stranaka iz kojih su ih optužili da predaju grad u ruke Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

SDP je juče objavila da je dio njenih odbornika navodno mimo stava partije smjenio Jokića, a neformalno su objansili da će zbog toga možda biti raspušten opštinski odbor.

“ŽELI DA OTVORI PROSTOR ZA NOVU GENERACIJU LIDERA”

Iz SDP-a je saopšteno da je Krivokapić najavio da se neće kandidovati za funkciju predsjednika partije na IX Kongresu SDP-a, koji će se održati 1. juna 2019. godine.

“Ovim činom želi da otvori prostor za novu generaciju lidera SDP-a, ostajući trajno privržen istorijskim dostignućima i aktivan u borbi za njena nova evroatlantska dostignuća. Predsjednik SDP-a je donoseći ovu odluku želio i da SDP kao odgovorna partija istraje u ispunjavanju obveza iz Sporazuma za budućnost. Time želi da uvaži ozbiljni dio potpisnika Sporazuma i pruži im konkretno uvjeravanje u pouzdanost politike SDP-a”, saopšteno je iz te partije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!