Prva misija iznad Crne Gore: Italijanski avioni presreli putnički avion

Putnički avion, prema saopštenju, izgubio je juče komunikaciju sa kontrolom civilnog vazdušnog saobraćaja iznad Hrvatske i u trenutku uzbune kretao se južno prema Crnoj Gori i Albaniji

Foto: Printscreen

Avioni italijanske vojske presreli su iznad vazdušnog prostora Crne Gore putnički avion koji je prethodno izgubio komunikaciju sa kontrolom vazdušnog saobraćaja, saopšteno je danas iz NATO-a.

Italijanski avioni, u skladu sa misijom Air policing, sa kolegama iz Grčke čuvaju vazdušni prostor Crne Gore.

Putnički avion, prema saopštenju, izgubio je juče komunikaciju sa kontrolom civilnog vazdušnog saobraćaja iznad Hrvatske i u trenutku uzbune kretao se južno prema Crnoj Gori i Albaniji, prenose “Vijesti”.

Dva “eurofajtera” su uspješno presreli letjelicu samo nekoliko minuta nakon što su o ovom slučaju obaviješteni.

Piloti “eurofajtera” su prilikom vizuelne provjere isključili bilo kakve nezakonite aktivnosti, tehničke ili bilo kakve druge probleme.

“Ustanovljeno je da je gubitak komunikacije povezan sa nerazumijevanjem između kontrole civilnog vazdušnog saobraćaja i posade avioprevoznika. Nakon što je povratio regularni kontakt sa kontrolorima civilnog vazdušnog saobraćaja, avion je nastavio ka svojoj destinaciji, ka Hurgadi, u Egiptu”, stoji u saopštenju.

Avioni italijanske vojske su, dodaje se, u trenutku uzbune bili u vazdušnoj bazi u blizini Barija.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!