“Držali su me otetog sedam godina”: Dječak koji je nestao 2011. pronađen kako luta ulicama Newporta?

Dječak je kazao policajcima da je uspio da pobjegne od dvojice otmičara koji su ga držali zarobljenog sedam godina. U posljednje vrijeme, kako prenosi Daily Mail, držali su ga u motelu Red Roof Inn, po svemu sudeći u Cincinnatiju u državi Ohio. Dječak je iskoristio prvu priliku za bijeg i trčao koliko su ga noge nosile, dva sata bez prestanka. Tako je prešao most i državnu granicu i ušao u Newport u Kentuckyju. Mještani koji žive u okolini mjesta gdje je pronađen 14-godišnjak ispričali su da mu je lice bilo natučeno i da se doima “veoma uplašeno i uznemireno”

Foto: Timmothy James Pitzen – Little Boy Lost/Facebook

Četrnaestogodišnji dječak koji je lutao ulicama Newporta u američkoj državi Kentucky kazao je policiji da je Timmothy Pitzen, dječak iz Aurore u Illinoisu ,koji je netragom nestao 2011. kad je njegova majka počinila samoubistvo.

Dječak je kazao policajcima da je uspio da pobjegne od dvojice otmičara koji su ga držali zarobljenog sedam godina. U posljednje vrijeme, kako prenosi Daily Mail, držali su ga u motelu Red Roof Inn, po svemu sudeći u Cincinnatiju u državi Ohio. Dječak je iskoristio prvu priliku za bijeg i trčao koliko su ga noge nosile, dva sata bez prestanka. Tako je prešao most i državnu granicu i ušao u Newport u Kentuckyju.

Mještani koji žive u okolini mjesta gdje je pronađen 14-godišnjak ispričali su da mu je lice bilo natučeno i da se doima “veoma uplašeno i uznemireno”.

Dječak je policiji dao detaljan opis navodnih otmičara koji su ga držali sedam godina. Po njegovom opisu, radi se o dvojici nabildovanih bijelaca, od kojih je jedan imao crnu kovrčavu kosu i tetovažu paukove mreže na vratu, a drugi je bio nizak i imao je tetovažu zmije na ramenu.

Foto: Timmothy James Pitzen – Little Boy Lost/Facebook

Otmičari su vozili novi bijeli Fordov SUV s registracijskim oznaka Wisconsina. Nakon razgovora s policijom, odveden je u dječju bolnicu.

Policija u njegovoj rodnoj Aurori službeno još nije sigurna radi li se zaista o Timmothyju Pitzenu.

“Još ne znamo je li to prevara. Očito, svi se nadaju, ali moramo biti izrazito oprezni”, kazao je u srijedu policijski narednik Bill Rowley.

Timmothy je nestao 11. maja 2011. Njegov otac je tog jutra odvezao 6-godišnjaka u školu, ali je nešto kasnije došla da ga pokupi njegova tada 43-godišnja majka, Amy Fry-Pitzen, koja je kazala da mora mališana odvesti kući zbog hitnog slučaja u porodici. Amy Fry-Pitzen odvela je tada Timmothyja na trodnevni odmor, posjetili su zoološki vrt i nekoliko vodenih parkova, a nakon toga je pronađena mrtva u motelu u Rockfordu.

Policija je tada zabilježila da se ona na recepciji registrovala sama, bez sina. Obdukcijom je potvrđeno da je počinila samoubistvo rezanjem žila. Prije samoubistva Timothyjeva baka Alana Anderson primila je poruku od Amy, u kojoj je pisalo: “Odvela sam ga na sigurno. Biće dobro zbrinut i poručuje da te voli. Molim te znaj da nema ničega što bi mogla napraviti ili učiniti da se predomislim”.

Tokom potrage za dječakom izrađena je digitalna fotografija koja pokazuje kako bi trebao da izgleda (Foto: Timmothy James Pitzen – Little Boy Lost/Facebook)

Kako prenosi Daily Mail, Timmothyjev otac James je kazao da su supruga i on u to vrijeme imali bračnih problema, ali kaže da je bio šokiran viješću o njenom samoubistvu. Nekoliko sati prije samoubistva Amy ga je nazvala i kazala mu: “Timmothy je dobro. Timmothy pripada meni. Timmothy i ja ćemo biti dobro. Timmothy je na sigurnom.”

“Definitivno se borila s demonima, i oni su na kraju pobijedili”, kazao je i dodao da je znao da Timmothy mora biti živ negdje, te da njegova supruga nikada ne bi učinila ništa da našteti njihovom sinu.

“Svakoga dana sam ustajao i gledao telefon i čekao da detektivi nazovu i kažu: ‘Pronašli smo Timmothyja’. Biće to veličanstven dan kada dođe kući. Ne mogu da čekam. Biće to sreća. Plakaću puno. Plakaću puno kada dođe doma”, kazao je James Pitzen, prenosi “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!