Detektiv iznio frapantne tvrdnje o tome kako je otkrivena tajna veza vlasnika Amazona

Saudijska Arabija, kako tvrdi istražitelj, zapravo se bavila Washington Postom, medijem u Bezosovom vlasništvu, za koji je pisao ubijeni saudijski novinar Jamal Khashoggi. De Beckerova izjava učinila je objavu tog tabloida o romantičnoj vezi između milijardera i bivše televizijske voditeljke još komplikovanijom. Još u februaru Bezos je optužio American Media Inc (AMI), vlasnika National Enquirera, da mu je ranije prijetio objavom intimnih fotografija na kojima razmijenjuje nježnosti sa Sanchez, ako u javnosti ne izjavi da izvještavanje tog medija nije politički motivsano. Preciznije, kako je šef Amazona kazao, AMI ga je htio “iznuditi kako bi zadovoljili saudijsku vladu” koja je bila uzrujana zbog pisanja Washington Posta o Khashoggiju

Jeff Bezos (Foto: Printscreen/Bloomberg Markets and Finance)

Saudijska Arabija hakovala je je mobilni telefon Jeffa Bezosa i imala pristup svim njegovim podacima, tvrdi privatni istražitelj čelnika Amazona.

Nakon što je u javnost stigla vijest o Bezosovoj vanbračnoj vezi s Lauren Sanchez, najbogatiji čovjek svijeta unajmio je istražitelja Gavina de Beckera kako bi saznao kako je tačno National Enquirer dobio tu informaciju, piše CNN.

No, de Beckerova su saznanja iznenadila kako Bezosa, tako i javnost.

“Naši istražitelji su potpuno sigurni da je saudijska vlada imala pristup Bezosovom moblnom telefonu i pristupila privatnim podacima”, izjavio je de Becker, koji je sve dokaze predao američkim službama.

Saudijska Arabija, kako tvrdi istražitelj, zapravo se bavila Washington Postom, medijem u Bezosovom vlasništvu, za koji je pisao ubijeni saudijski novinar Jamal Khashoggi.

De Beckerova izjava učinila je objavu tog tabloida o romantičnoj vezi između milijardera i bivše televizijske voditeljke još komplikovanijom.

Lauren Sanchez (Foto: Printscreen/Extratv)

Još u februaru Bezos je optužio American Media Inc (AMI), vlasnika National Enquirera, da mu je ranije prijetio objavom intimnih fotografija na kojima razmijenjuje nježnosti sa Sanchez, ako u javnosti ne izjavi da izvještavanje tog medija nije politički motivsano. Preciznije, kako je šef Amazona kazao, AMI ga je htio “iznuditi kako bi zadovoljili saudijsku vladu” koja je bila uzrujana zbog pisanja Washington Posta o Khashoggiju.

“Saudijska vlada je htjela nauditi Jeffu Bezosu od oktobra prošle godine kada je Washington Post počeo pisati o Khashoggijevom ubistvu”, kazao je de Becker dodavši da je “jasno da saudijski princ Muhamed bin Salman Washington Post smatra velikim neprijateljem”.

“Uprkos lažnim i neosnovanim optužbama gospodina de Beckera, AMI ponovno tvrdi da smo objavljene informacije i materijale dobili od samo jednog izvora koji nam je s njima i pristupio”, komentarisali su optužbe u medijskoj kući misleći pritom na brata Bezosove ljubavnice, Michaela Sancheza. No, kako je on kazao, kada im je pristupio s tom informacijom, “National Enquirer već se bavio tom pričom”.

Uz to, kako bi uopšte došao do navedenih saznanja, de Becker i njegov tim pričali su s bivšim i sadašnjim urednicima AMI-ja, bliskoistočnim obavještajnim radnicima, saudijskim “zviždačima” i trenutnim i nekadašnjim savjetnicima predsjednika Trumpa, koji je navodno takođe povezan s medijskom kućom AMI.

Predsjednik uprave te kompanije je dugogodišnji prijatelj Donalda Trumpa, piše CNN, a tokom njegove je predsjedničke kampanje National Enquirer više nego pozitivno pisao o trenutnom američkom predsjedniku. Uz to, iz tabloida su priznali da su primili 150.000 dolara kako za vrijeme predsjedničke trke ne bi objavili vijest o Trumpovoj aferi s Playboyevom zečicom Karen McDougal, prenosi “Jutarnji list”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!