Plav: Mještani četiri sela ponovo spriječili kosovskog investitora da ozvaniči radove na izgradnji mašinske zgrade (VIDEO)

Odlučni smo da odbranimo svoja dobra i ništa nas neće i ne može spriječiti. Očekujemo od odgovornih institucija da nam pomognu u ovom procesu, a nedavno smo se obratili i premijeru Dušku Markoviću, od kojeg očekujemo pomoć. Mi samo čuvamo svoje, a samim tim svoju državu i svoje resurse, rekao je koordinator NVO “Sačuvajmo rijeku Komarnicu i sve rijeke u Crnoj Gori”, Rasit Marković

Foto: Facebook

Mještani plavskih sela Završ, Bogajiće, Prnjavor i Malo selo spriječili su danas, treći put, kosovskog investitora Fljorina Krasnićija da, postavljanjem table, ozvaniči radove na izgradnji mašinske zgrade.

Čim su vidjeli vozila investitora, mještani su se spontano okupili.

Koordinator NVO “Sačuvajmo rijeku Komarnicu i sve rijeke u Crnoj Gori”, Rasit Marković, kazao je za Portal Revije Fokus da bi izgradnja zgrade, osim štetnih zračenja, proizvodila buku do 90 decibela, što bi, kako je istakao, bilo pogubno za život mještana ta četiri sela.

Na lice mjesta došao je i predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević.

Foto: Facebook

S obzirom na to da je volja građana čvrsta, za mene je obavezujuća“, rekao je Barjaktarević.

On je podsjetio da su nakon druge blokade izgradnje mašinske zgrade, braća Šemso i Orhan Musić kažnjeni sa po 300 eura.

“Odlučni smo da odbranimo svoja dobra i ništa nas neće i ne može spriječiti. Očekujemo od odgovornih institucija da nam pomognu u ovom procesu, a nedavno smo se obratili i premijeru Dušku Markoviću, od kojeg očekujemo pomoć. Mi samo čuvamo svoje, a samim tim svoju državu i svoje resurse”, rekao je Marković.

On je kazao da mještani sumnjaju u krivotvorenje javnih rasprava.

“Na jednoj od njih jasno je rečeno da narod neće mini hidrocentrale na svojoj teritoriji, a elaborat o zaštiti životne sredine nije prošao javnu raspravu”, kazao je Marković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!