Marko Vešović: Karadžić je bio mlakonja, žena ga je zlostavljala, štiklom ga u nogu pred nama

Kako se taj mlakonja preobrazio odjedanput u čovjeka koji kaže ‘streljaj ga?’ Meni je bilo zaprepašćenje kako je ta pihtija od čovjeka postala krvolok, kazao je Vešović

Radovan Karadžić sa suprugom Ljiljanom (Foto: YouTube/Printscren/AP Archive)

Sarajevski pjesnik crnogorskog porijekla, Marko Vešović, rekao je za Radiosarajevo.ba da je doživotna kazna zatvora za Radovana Karadžića istovremeno smrtna presuda za legendu o njemu.

Vešović i Karadžić su u mladosti bili prijatelji, a veže ih i višestruko kumstvo.

Međutim, Marko je ostao u opkoljenom Sarajevu, te je ubitačno kritikovao i demaskirao politiku prvog predsjednika Republike Srpske i sva njegova nedjela.

Budući da je Vešović dobro poznavao Karadžića, uvijek se čudio preobraženju tog do tada mlakog čovjeka u krvoloka.

O tome je Vešović govorio u filmu „Život i priključenije Radovana Karadžića“

“Ima jedan razgovor sa Karadžićem gdje on sa nekim od svojih komandanata razgovara i on mu kaže: ‘Neće Srbi da uzmu puške’. A on kaže: ‘Pa streljaj ih, pička im materina!’. Ja to nikada neću zaboraviti”, govorio je Vešović, i zapitao:

“Kako može onaj mlakonja kojeg je zlostavljala njegova vlastita žena, ne samo preda mnom, pred desetinama njegovih prijatelja, štiklom ga u nogu pred nama. Kako se taj mlakonja preobrazio odjedanput u čovjeka koji kaže ‘streljaj ga?’ Meni je bilo zaprepašćenje kako je ta pihtija od čovjeka postala krvolok”.

Radovan Karadžić osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora. Karadžić je kriv za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!