Policija pronašla djevojčicu u stanu prepunom smeća i bubašvaba, izgladnjelo dijete ne zna da priča (VIDEO)

Skoro smo se onesvijestili kada smo vidjeli u kakvom je stanju stan i od smrada, rekao je susjed koji je pozvao policiju

Foto: Printscreen

Usred Moskve policija je pronašla djevojčicu koja je sama živjela u stanu prepunom smeća.

Policija je upala u stan obučena u zaštitna odijela i u ogromnoj količini smeća i bubašvaba zatekla polunago dijete potpuno zapušteno.

U pitanju je djevojčica zvana Ljubov, koja je stara pet godina i uopšte ne umije da govori, niti je socijalizovana. Kako navodi “Daily mail”, vjeruje se da do sada dijete uopšte nije imalo kontakt sa spoljnim svijetom.

Njena majka Irina Garaščenko (47) danima je bila odsutna, a susjedi su pozvali policiju kada su čuli plač djeteta iz stana iz kojeg je dopirao smrad.

“Skoro smo se onesvijestili kada smo vidjeli u kakvom je stanju stan i od smrada”, rekao je susjed koji je pozvao policiju.

Policija je u stanu zatekla dijete obučeno samo u majicu. Djevojčica je bila dehidrirana i vidno neuhranjena, a hrane nije bilo. U vrat joj se praktično urezala ogrlica koju je nosila.

“Plakala je. Hrane nigdje nije bilo, a bubašvade su bile svuda”, rekao je susjed.

Komšije su rekle da je prije pet godina majka donijela kući bebu, ali je potom rekla da je dijete otišlo da živi sa bakom. Njen muž je deportovan u Ukrajinu. U stvari, dijete je sve vrijeme bilo u stanu i možda nije vidjelo spoljni svijet otkako je bila beba, kažu izvještaji, prenosi “Blic”.

Ruski mediji su je prozvali “djevojčicom Mogli”, po uzoru na lik dječaka koga su odgajale divlje životinje u knjizi “Knjiga o džungli”.

Nakon što je policija spasla dijete, majka se vratila a susjedi su je zadržali, spriječivši je da pobjegne, navode lokali mediji. Policija ju je privela pod sumnjom za “pokušaj ubistva”. Susjedi su rekli da se radi o ženi koja je često bila “dobro obučena”, tvrdila da ima profesionalan posao i pomagala čišećenju zajedničkih prostorija stambenog objekta.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!