“Gore je beba”!: Majka i četvoro djece iz Srbije izgorjeli u požaru u Njemačkoj (VIDEO)

“Oni su porodica iz Jugoslavije, nisam siguran da li su Srbi ili Hrvati… Najstariji član bi dolazio uveče kod nas u pekaru da pita da li ima nekih ostataka hljeba koje bismo mogli da im damo, a mi smo im izlazili u susret”, kaže pekar Cihan Guroglu

Foto: Printscreen

U kući srpske porodice nastanjene u Nirnbergu u Nemačkoj u subotu ujutru izbio je jak požar koji je ubrzo zahvatio cio objekat. U vatrenoj stihiji nastradali su majka Anja A. (34) i njeno četvoro dece uzrasta tri meseca, četiri, pet i sedam godina. Petoro odraslih članova porodice uspjeli su da se spasu, ali su zadobili teške opekotine.

U kući koja je smještena u industrijskoj zoni Nirnberga u subotu ujutru oko 3:00 sata, iz za sada nepoznatih razloga, buknula je vatra i zahvatila cijelu dvospratnu kuću u kojoj je živjela porodica iz Srbije. Uprkos naporu vatrogasnih ekipa da lokalizuju požar, četvoro dece i njihova majka, koji su se nalazili na drugom spratu kuće, preminuli su na licu mjesta, piše “Blic”.

Anja S. i njeno četvoro djece najvjerovatnije su preminuli od posljedica gušenja dimom, ali su njihova tijela poslata na obdukciju i očekuje se da zvanični uzrok ubrzo bude objavljen.

Ostali članovi porodice, otac djece Murat (28) njegovi roditelji (68) i (69) godina i osmogodišnji sin prošli su sa teškim povredama i opekotinama, ali nisu životno ugroženi.

Prema riječima potparola vatrogasne brigade, majka se sa djecom nalazila na drugom spratu kuće i najvjerovatnije su im presudili toksični oblaci dima koji su se uzdizali iz podruma i sa prizemlja kuće. Ovakav požar, kaže, ne pamte.

“Ulaz u kuću je bio u plamenu kao i podrum, što je onemogućilo da vatrogasci priđu unutrašnjosti objekta. Rijetko imamo vatru ove veličine, ovakvi incidenti ni najveće profesionalce ne ostavljaju ravnodušnim”, kaže potparol, dodajući da još nije jasno na koji način je porodica shvatila da im kuća gori niti da li je bilo detektora dima.

Članovi vatrogasnog tima bezuspješno su pokušali da ožive djecu koju su pronašli na drugom spratu kuće.

Na licu mesta reporteri njemačkog “Velta” zatekli su jednog od komšija koji je u nevjerici gledao zgarež. On i njegov otac drže pekaru nedaleko od kuće u kojoj je živjela porodica iz Srbije. Prema njegovim riječima, radi se o izuzetno skromnim ljudima, teškog finansijskog statusa.

“Oni su porodica iz Jugoslavije, nisam siguran da li su Srbi ili Hrvati… Najstariji član bi dolazio uveče kod nas u pekaru da pita da li ima nekih ostataka hljeba koje bismo mogli da im damo, a mi smo im izlazili u susret”, kaže pekar Cihan Guroglu.

U POMOĆ PRVI PRITRČAO IRANAC IZ IZBEGLIČKOG KAMPA

Mohamed H. (31), Iranac koji živi u obližnjem izbjegličkom kampu, ispričao je novinarima “Bilda” da ga je iz sna trgao miris vatre i plač žene, zbog čega je otrčao na prozor da vidi šta se dešava, da bi ubrzo shvatio da je cijela kuća u plamenu.

“Sledio sam se kad sam vidio šta se dešava. Strgao sam aparat za gašenje požara i otrčao ka kući. Tamo je bila žena koja je vikala: ‘Gore je beba’”, priča i dalje potreseni Mohamed, dodajući da je u toj kući živeo Murat A. sa svojom porodicom.

Aparatom za gašenje požara ugasio je malo vatre na ulaznim vratima, ali to svakako nije bilo dovoljno.

GRADONAČELNIK URLIH MALI (58): “NEIZRECIVO SAM TUŽAN”

Saučešće porodici i žal zbog užasne tragedije izrazio je juče i gradonačelnik tog grada, rekavši da je izuzetno tužan zbog svega što se dogodilo.

“Sva naša osećanja i podrška sada su uz porodicu koja je preživjela veliku tragediju”, kazao je on u svom saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!